Лондонска битка за Жером Боатенг


Лондонска битка за Жером Боатенг
Снимка: Getty Images/Guliver

3455 0

Защитникът на Байерн Мюнхен Жером Боатенг е трансферна цел на Челси и Арсенал за летния трансферен прозорец. Баварският гранд почти продаде бившия немски национал на „артилеристите“ през зимата, но до сделка така и не се стигна.

Сега обаче бъдещето на Боатенг отново е поставено на карта, след като той има само още една година от настоящия си договор. Според ‘FootMercato’ 31-годишният играч ще бъде пуснат да премине в друг отбор през лятото, като Челси и Арсенал изглеждат като потенциални бъдещи дестинации за футболиста. Микел Артета има желание да подобри защитата на тима. Наемът на Пабло Мари изтича през лятото, а Шкодран Мустафи най-вероятно ще бъде продаден. Друг от бранителите Калъм Чеймбърс е контузен до есента.

Що се отнася до Челси, Франк Лампард има сериозна нужда от нови имена в защитата на тима. Лондончани ще имат възможност най-накрая да купуват нови футболисти, след като трансферната им забрана отпадна. Английският наставник използва схема с петима защитници, като Боатенг би се вписал както в центъра на отбраната, така и отдясно. А ето в какъв инцидент преди дни се замеси Жером Боатенг.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички