Ливърпул връзва Ван Дайк на "Анфийлд" до края на кариерата му


Ливърпул връзва Ван Дайк на "Анфийлд" до края на кариерата му
Снимка: Getty Images/Gulliver

1053 0

Шампионът на Англия Ливърпул започва преговори с лидера на отбраната си Върджил ван Дайк за нов договор, който ще го задържи на "Анфийлд" до края на кариерата му, съобщава Football Insider. Преподписването с Ван Дайк е приоритет на ръководството на мърсисайдци, които са решени да задържат нидерландеца на всяка цена.

Както е известно, Ван Дайк пропусна по-голямата част от настоящия сезон заради тежка контузия, получена в мач с Евертън през миналата есен. Бранителят все още се възстановява, като се очаква да бъде на линия за предсезонната подготовка.

Според информациите, Ливърпул ще трябва да осигури около 50 милиона паунда, за да задържи Ван Дайк до края на кариерата му. Нидерландецът е на 29 години и има още какво да даде на мърсисайдци. Действащият му контракт е до лятото на 2023-а, но той няма против да преговаря за нов договор. Ливърпул е готов да му предложи 200 хиляди паунда на седмица.

Наскоро мениджърът Юрген Клоп изнесе "лекция" на Ван Дайк защо не трябва да играе на Европейското първенство по футбол 2020 (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички