2 години от паметния обрат на Ливърпул срещу Барселона в Шампионска лига


2 години от паметния обрат на Ливърпул срещу Барселона в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3471 0

На днешната дата преди две години английският гранд Ливърпул сътвори един от най-великите обрати в историята на Шампионска лига. На 7 май 2019 година възпитаниците на Юрген Клоп излязоха на "Анфийлд", за да се изправят срещу Барселона в мач-реванш от полуфиналите на надпреварата с тежката задача да върнат пасив от три гола.

В първия мач на "Камп Ноу" каталунците побеждават убедително с 3:0 и изглеждат сигурен финалист. "Анфийлд" обаче им е подготвил незабравима вечер, която ще се помни дълго. Дивок Ориги открива резултата в началото на срещата, а в началото на втората част Жоржиньо Вайналдум отбелязва две бързи попадения, с които изравнява общия резултат.

Двубоят върви към продължения, когато десетина минути преди края на срещата мърсисайдци сътворяват гол, който ще остане завинаги в историята със следния коментар: "Бързо изпълнен корнер... Оригиии!"

Трент Александър-Арнолд изпълнява бързо ъглов удар, който хваща неподготвена отбраната на Барселона. Дивок Ориги се възползва от това и засича центрирането на Александър-Арнолд, пращайки топката в мрежата на Марк-Андре тер Щеген. Голът класира Ливърпул за големия финал, където "червените" побеждават Тотнъм и печелят шестата си европейска титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички