Гуардиола: Този Ливърпул е най-трудното нещо, с което съм се сблъсквал като треньор


Гуардиола: Този Ливърпул е най-трудното нещо, с което съм се сблъсквал като треньор
Снимка: Guliver/GettyImages

2887 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че през изминалия и предходния сезони Ливърпул е станал най-силният за него съперник. Испанският треньор заяви, че преди това най-трудният му опонент е бил Реал Мадрид, но "червените" са се оказали по-трудни.

"Най-трудният съперник, с който съм се сблъсквал в кариерата си, е Ливърпул от този и миналия сезон.Те намират като никой друг свободни пространства, когато твоят отбор притежава топката. Те се връщат много бързо назад и са много силни стратегически. Те имат голяма ментална сила", отбеляза Гуардиола, цитиран от Goal.com.

"Клоп повече от всички останали ме накара да се замисля как да го победя. Винаги съм казвал, че Реал е много силен отбор, който ми помогна да стана по-добър треньор в трудни мачове и турнири срещу Жозе Моуриньо, Пелегрини и другите им треньори. Но ако ме питате кой беше най-трудният ми съперник, ще посоча Ливърпул", категоричен бе специалистът.

"Когато започнах да работя в Англия, Ливърпул беше малко по-слаб, отколкото сега, а Реал беше по-силен. Сега този Ливърпул е най-трудното нещо, с което съм се сблъсквал в треньорската ми кариера", завърши той. А кой отбор от Англия Гуардиола заяви, че не уважава извън терена вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички