ВИДЕО: Как това бе гол?!? Един от най-мистериозните "голове-фантоми" в историята


ВИДЕО: Как това бе гол?!? Един от най-мистериозните "голове-фантоми" в историята
Снимка: Getty Images

3336 0

Преди да се появят модерните технологии във световния футбол, като ВАР и системата за наблюдение на голлинията, често са се случвали различни съдийски гафове и някои доста странни решения на арбитрите.

Историята помни един мач от второто ниво на футбола в Англия през 2008 година между отборите на Уотфорд и Рединг, в който за гостите бе зачетен „гол фантом“.

При центриране от корнер и последвало разбъркване играч на Уотфорд изчиства топката отново в ъглов удар. Кълбото преминава от външната страна на гредата, но играч на гостите от Рединг играе с нея и я връща обратно на терена. Страничният съдия вдига флага си на внимание на главния рефер, за да сигнализира, че топката е преминала голлинията и трябва да бъде зачетено попадението. Главният съдия Стюарт Атуел уважи решението на своя помощник и присъди гол на отбора на Рединг.

Дори другите рефери не видяха, че гол няма

Логично футболистите на Уотфорд са разярени и се нахвърлят на главния съдия, за да искат обяснение, а Атуел провежда кратка консултация с помощника си.

В крайна сметка обаче попадението на Рединг остава, а всички на стадиона са объркани от случилото се, като резултатът от мача се признава и той не е преигран.

Ето и видео от несъществуващия гол за Рединг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички