Ливърпул ще спасява сезона, а Арсенал има среща със съдбата на "Анфийлд"


Ливърпул ще спасява сезона, а Арсенал има среща със съдбата на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

2097 0

Английските грандове Ливърпул и Арсенал затварят 30-ия кръг на Висшата лига с мегадерби помежду си на "Анфийлд". Голямата цел пред мърсисайдци е завършване в топ 4, докато "топчиите" продължават да се борят със "зъби и нокти" за трофея в елита на Англия.

Ситуацията във Висшата лига

Арсенал се намира на първото място със 72 точки пред втория Манчестър Сити, който има актив от 67 пункта. "Артилеристите" имат реален шанс да спечелят Висшата лига от доста време насам и според мнозина срещата на "Анфийлд" ще бъде от ключово значение.

На Ливърпул не му остана нищо освен да се бори за влизането си в челната четворка в английския елит. Момчетата на Юрген Клоп се намират на осмата позиция с 43 точки и изостават от топ 4 на 13 пункта, но феновете на тима се надяват за още един силен завършек на сезона, който да започне с победа над лондончани.

Текущата форма

Ливърпул се намира в ужасяваща форма в последните си пет мача във всички турнири. Възпитаниците на Клоп могат да се похвалят с едва една победа, едно равенство и цели три загуби във всички турнири. От другата страна, пък стои Арсенал. Микел Артета и компания са с 3 победи, 1 равенство и 1 поражение в последните си пет.

Инфарктният сблъсък на "Емиратс" през есента

Двата тима се изправиха един срещу друг в Северен Лондон на девети октомври. Арсенал успя да поведе на два пъти чрез Габриел Мартинели и Букайо Сака, но резултатът на два пъти бе изравнен от мърсисайдци, благодарение на Дарвин Нунес и Роберто Фирмино. Последната дума обаче имаше Букайо Сака, който 15 минути преди края на срещата оформи крайното 3:2 от дузпа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички