Ливърпул се разделя с още шестима играчи, а взима двама


Ливърпул се разделя с още шестима играчи, а взима двама
Снимка: Getty Images

13833 0

Феновете на Ливърпул едва ли са доволни от активността на любимия им клуб на летния трансферен прозорец до този момент. В мърсисайдци обаче има затишие преди буря, тъй като ръководството на клуба се готви да продаде шестима свои футболисти.

Ливърпул вече се раздели с трима играчи - Хари Уилсън, Марко Груич и Тайво Авонии, за които общо прибра около 31 милиона паунда. Сега "на прицел" за продан в Мърсисайд са Дивок Ориги, Джердан Шакири, Лорис Кариус, Натаниел Филипс, Бен Дейвис и Шей Оджо.

За Ориги Ливърпул иска около 20 млн. паунда. Джердан Шакири пък вече обяви, че иска да напусне Ливърпул. След кошмарното си представяне на финала на Шампионска лига през 2018-а Лорис Кариус не е желан на "Анфийлд". Бен Дейвис пък дойде едва през зимата в Ливърпул, но почти не взе участие за отбора поради контузия.

Ливърпул се раздели и с един от основните си футболисти през последните години - Жоржиньо Вайналдум, който напусна като свободен агент в посока ПСЖ. Тъкмо на тази позиция мърсисайдци ще търсят футболист. Освен халф, Ливърпул смята да привлече само още един играч. "Червените" вече привлякоха бранителя Ибрахима Конате от РБ Лайпциг.

Сред имената, които се спрягат най-често за трансфер в Ливърпул през това лято, са  Саул Нигес, Флориан Нойхаус, Юри Тилеманс, Ренато Санчес, Ив Бисума, Отавио, Джон Макгин, Адама Траоре, Донийл Мален. Появиха се информации, че Юрген Клоп е поискал от ръководството на Ливърпул конкретно име за заместник на Вайналдум, но от клуба са му казали, че нямат пари (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички