Джердан Шакири потвърди, че иска да напусне Ливърпул


Джердан Шакири потвърди, че иска да напусне Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1643 0

Джердан Шакири е информирал Ливърпул, че иска да напусне клуба и да търси ново предизвикателство. Швейцарският полузащитник се присъедини към мърсисайдци от Стоук през 2018, но не успя да се наложи като титуляр в състава на Юрген Клоп.

„Договорът ми с Ливърпул изтича през 2022. През 2018 подписах четиригодишен контракт. Важното нещо в този етап от кариерата ми е да играя редовно, но това не бе така в последните три сезона. Точно заради това казах на Ливърпул, че съм готов за ново предизвикателство. Те приеха желанието ми и ще обмислят офертите за мен. Те няма да ме спрат“, заяви Шакири, цитиран от Football Italia.

Националът на Швейцария добави, че все още не е получил предложения, но иска да остане на най-високо ниво. „Нямам директен контакт – консултантският ми екип се грижи за пазара. Те ме информират, когато има клубове, които се интересуват от мен, трябва да попитате тях за имената. На 29 години съм, играл съм в някои от най-добрите първенства в Европа и искам да продължа да бъда част от тях“, каза още Шакири.

Още по време на Евро 2020 се появиха информации, че Шакири иска да напусне Ливърпул. Тогава за фаворит за неговия пост се спрягаше италиански гранд (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички