Клоп: Взехме Ендо, защото е много подобен на Кайседо и Лавиа


Клоп: Взехме Ендо, защото е много подобен на Кайседо и Лавиа
Снимка: Getty Images

7382 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че клубът е подписал с последното си попълнение - Ватару Ендо, заради приликата в играта му с Мойсес Кайседо и Ромео Лавиа. И двамата халфове бяха цели на мърсисайдци, но клубът загубите битката за подписите им срещу Челси.

Японецът беше привлечен срещу 16,2 милиона паунда от германския Щутгарт. Въпреки че някои фенове са скептично настроени към него, Клоп е убеден, че Ендо не отстъпва много на футболистите, избрали Челси.

"Напълно съм щастлив, че имаме Ватару в нашия отбор. Аз самият съм от Германия и гледам много Бундеслигата, така че го познавам, откакто се премести в Щутгарт и веднага ми хареса там.

Той е малко късно съзрял играч и когато се присъедини към Щутгарт, много хора казаха, че е твърде стар, но аз не мисля така. Винаги съм го харесвал. Ако ги сравнявате (Ендо, Кайседо и Лавиа) от футболна гледна точка, те са играчи с много подобен профил и позиция", коментира Клоп, цитиран от talkSPORT.

"Той е наистина добър играч. Висок е 178 сантиметра, но скача до тавана, добър е във въздуха, обожава да влиза в единоборства при защитна игра, технически е много умен, когато е нужно да се покриват нужните зони и играчи. Също така притежава голямо сърце и желание - това е много добро съчетание, затова съм много щастлив", завърши треньорът на "червените". А ето защо Ромео Лавиа избра Челси пред Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички