Собствениците на Ливърпул готови за нова инвестиция - взимат процент от ПСЖ


Собствениците на Ливърпул готови за нова инвестиция - взимат процент от ПСЖ
Снимка: Getty Images/Guliver

12420 0

Един от партньорите на собствениците на Ливърпул "Fenway Sports Group" (FSG) се стреми да придобият миноритарен дял в ПСЖ. "Arctos Sports Partners" е компания, която има 5% дял във FSG, а сега иска да придобие дял в парижкия клуб.

Пече се голяма сделка

От компанията са готови да инвестират в ПСЖ, с което да помогнат на цялостната инфраструктура на клуба. Придобиването на процент в гранда от Франция ще направи автоматично FSG косвен собственик, информира "Liverpool Echo".

Arctos има дялове в няколко отбора по света в различни лиги като НБА, НФЛ, Наскар, НХЛ и други. Аталанта, както и Реал Солт Лейк, пък са сред футболните отбори, освен Ливърпул, в които компанията е инвестирала средства.

Според най-различни информации ПСЖ търси външни инвестиции, тъй като има желание да си осигури нов стадион. Въпреки че "Парк де Пренс" е дом на клуба от 1974 година, стадионът е собственост на община Париж, а не на клуба или неговите собственици - "Qatar Sports Investments" (QSI).

В QSI искат постоянен и собствен дом за столичния клуб. Но значително по-малките приходи в Лига 1 от права за излъчване, в сравнение с тези във Висшата лига, се оказват пречка за парижани.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Челси сложи край на 6-годишна традиция, наложена от Мохамед Салах.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички