Оставането на Коутиньо в Барселона ще донесе още пари на Ливърпул


Оставането на Коутиньо в Барселона ще донесе още пари на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Gulliver

2346 0

Оставането на Филипе Коутиньо в Барселона може да се окаже доста печелившо решение за Ливърпул, твърди Sport. Според изданието мърсисайдци ще получат малък приход от 5 милиона паунда, ако бразилецът направи още 15 участия за Барселона.

Това е в съответствие с клауза, включена в продажбата на Коутиньо на испанския клуб през януари 2018 г. за 145 милиона паунда. По ирония на съдбата двубоя с Байерн Мюнхен завършил 8:2 и в който той отбеляза два гола, може да се окаже решаващ за бъдещето му.

Тежкото поражение ускори напускането на Кике Сетиен - който според информациите не оценява Коутиньо - и доведе до назначаването на Роналд Куман. Смята се, че нидерландецът, за разлика от Сетиен, оценява футболното майсторство на Коутиньо и е готов да му даде шанс в състава.

Наемът на бразилеца в Байерн Мюнхен приключи, като баварците не изявиха желание да го задържат за постоянно. С немския тим Коутиньо, освен титлата в Бундеслигата и купата, спечели и Шампионска лига през сезона.

Заради наличието на Коутиньо и по-сериозното участие на Антоан Гризман в нападението на каталунците, Роналд Куман готви промяна в ролята на Лионел Меси в Барселона (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички