Ливърпул привлече млад бразилски вратар


Ливърпул привлече млад бразилски вратар
Снимка: Getty Images/Guliver

1896 0

Отборът на Ливърпул привлече вратаря Марсело Питалуга от Флуминензе в последния ден на трансферния прозорец. 17-годишният страж е определян от мнозина за бъдеща звезда и бе на вратата на състава на Бразилия, който спечели световното първенство за юноши до 17-годишна възраст миналата година.

Младият вратар е бил съотборник с брата на Алисон Бекер Мюриел във Флуминензе. Питалуга вече е в базата на Ливърпул Мелууд, където тренира с първия отбор на мърсисайдци. 17-годишният страж пристига на „Анфилд“ срещу сумата от 1 милион паунда. Марсело Питалуга става четвъртият вратар в първия отбор на Ливърпул след Алисон, Адриан и Каоимин Келъхър.

„Видях го за пръв път в отбора на Бразилия на световното първенство. Забелязах, че е по-млад от всички останали футболисти в групата. По принцип това не е нормално, защото обикновено в състава има двама вратари, които са на една и съща възраст. Затова когато някой е една година по-млад, се замисляш, че може би той има страхотни качества“, заяви треньорът на вратарите в Ливърпул Джон Ахтерберг. А ето кои двама футболисти на Ливърпул са пред напускане на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички