Клоп почти игнорирал обаждане от Ливърпул през 2015-та


Клоп почти игнорирал обаждане от Ливърпул през 2015-та
Снимка: Getty Images/Guliver

1961 0

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп разказа за момента, в който мърсисайдци за пръв път проявили интерес към него. Немският специалист сподели, че е бил на косъм от това, да откаже възможността да води „червените“.

През октомври 2015-та Ливърпул бе в незавидна позиция след слаб старт на сезона. Мърсисайдци точно бяха уволнили Брендън Роджърс и търсеха възможно най-добрия вариант за нов мениджър на тима. Бившият треньор на Борусия Дортмунд Юрген Клоп бързо бе определен за човека, който да запълни дупката в Мърсисайд. „Не мога да забравя момента, в който получих обаждане от агента ми, който ми каза, че Ливърпул се интересуват от мен. И усещането, което имах в този момент. Но тогава бях във ваканция, бяхме в Португалия, в Лисабон със семейството си. Двете момчета бяха с нас. Ула и аз седяхме на едно кафе. Не отговарях на много телефонни обаждания през този период. Но когато хванах телефона и разбрах, че ме искат от Ливърпул, бях развълнуван“, разказа Юрген Клоп пред официалния сайт на Ливърпул.

Пет години по-късно изглежда, че Юрген Клоп е взел правилното решение. Наставникът изведе Ливърпул до триумф в Шампионската лига, Световното клубно първенство и Висшата лига в рамките на последните два сезона. А ето какво каза Юрген Клоп по адрес на младите играчи в отбора.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички