Ливърпул пред раздяла с двама бранители в следващите дни


Ливърпул пред раздяла с двама бранители в следващите дни
Снимка: Getty Images/Guliver

2495 0

Ливърпул може да освободи защитниците Неко Уилямс и Нат Филипс през януарския трансферен прозорец. Уилямс има едва шест мача за мърсисайдци този сезон, като единствената му поява във Висшата лига дойде като резерва в 83-та минута при успеха над Уотфорд с 5:0 през октомври.

20-годишният футболист е титуляр в националния отбор на Уелс и иска да запази мястото си в редиците на „драконите“ преди полуфиналния плейоф за участие на Мондиала в Катар срещу Австрия през март, като може да потърси възможност в друг клуб, където да играе по-редовно. Очаква се обаче Ливърпул да го пусне само при подходяща оферта.

Все още е рано да се каже дали мърсисайдци ще искат да се разделят само временно с бранителя, или ще го продадат за постоянно. Уилямс може да покрива няколко позиции и на двата фланга в различни системи, като е твърде вероятно да привлече вниманието на клубове през зимата.

Уилямс се нареди на опашката в отбрана, след като мениджърът Юрген Клоп и помощникът му Пеп Лайндерс са впечатлени от прогреса на защитниците Конър Брадли и Оуен Бек. Джеймс Милнър и Джо Гомес също могат да играят на десния и левия бек.

Филипс, междувременно, е приковал вниманието на клубове от италианската Серия А. Централният защитник получи фрактура на скулата в двубоя с Милан в Шампионска лига миналия месец, но 24-годишният футболист поднови безконтактни тренировки и се очаква да бъде на разположение в следващите няколко седмици.

Филипс сподели за Sky Sports през декември, че е готов да напусне „червените“ през януари, ако клубът от „Анфийлд“ получи добра оферта за него, която според информациите е в региона на 15 млн. паунда. Ливърпул вече отхвърли предложение от 7 млн. паунда от клуб от Висшата лига.

Мърсисайдци не бързат с евентуална негова продажба, след като Филипс изигра 17 мача в Лигата миналия сезон, подписвайки нов договор през август, който го задържа на „Анфийлд“ до 2025. Ливърпул обаче се раздели с друг бранител от академията (подробности в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички