Ливърпул обяви привличането на Дарвин Нунес от Бенфика


Ливърпул обяви привличането на Дарвин Нунес от Бенфика
Снимка: Getty Images

1835 0

Вицешампионът на Англия и финалист в Шампионската лига – Ливърпул, официално обяви трансфера на уругвайския нападател Дарвин Нунес от португалския гранд Бенфика. Срокът на контракта не се разкрива, но според известния италиански журналист Фабрицио Романо той е до 2028 година.

„Лисабонските орли“ ще получат 75 млн. евро за трансфера, като още 25 млн. евро ще влязат в касата им под формата на бонуси.

22-годишният уругвайски нападател започва своя футболен път в Пенярол. Той успява да пробие в европейския футбол като играч на испанския Алмерия, който по това време е част от второто ниво на испанския футбол. След това той е забелязан от Бенфика и е привлечен на Естадио „Да Луж“ за рекордните за клуба 24 млн. евро. Алмерия пък ще получи 20% от трансферната сума, която е платена от Ливърпул.

Нападателят няма значими трофеи с Бенфика, освен Купата на Лигата, но той бързо се наложи при „орлите от Лисабон“ и започна да бележи доста често. През миналия сезон той спечели голмайсторския приз в Лига Португал с 26 гола и също така бе избран за най-добър футболист в първенството.

„Щастлив съм, че съм в Ливърпул. Това е наистина голям клуб и за мен е чест да бъда част от него. Играх срещу Ливърпул в Шампионската лига и осъзнах, че стилът им ще ми пасне. От дълго време следя мачовете на отбора. Надявам се, че ще мога да помогна на Ливърпул да постигне целите си", каза Нунес. Той ще играе с номер 27 при мърсисайдци.

Вижте още: Ливърпул съобщи за напускането на нападател

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички