Ливърпул е намерил алтернативата на Джюд Белингам, халфът блести в Катар


Ливърпул е намерил алтернативата на Джюд Белингам, халфът блести в Катар
Снимка: Getty Images/Guliver

2044 0

Ливърпул възнамерява да попита Фиорентина за услугите на Софиан Амрабат, който е разглеждан на „Анфийлд“ като алтернатива на Джюд Белингам от Борусия Дортмунд. „Червените“ се твърди, че са фаворити за подписа на англичанина, ала ще имат сериозна конкуренция, тъй като Белингам е следен от редица други отбори.

Германският клуб пък няма да пусне халфа за по-малко от 150 милиона евро през лятото. Самият спортен директор на клуба от Вестфалия – Карстен Камер, потвърди, че Ливърпул е „предпочитаният“ от Белингам клуб, но Реал Мадрид следва също халфа.

Именно след този резултат Ливърпул разглежда като вариант Амрабат от Ла Виола през зимата. Според германската преса мароканският национал е попаднал в полезрението на англичаните след представянето си до този момент на Мондиал 2022.

Журналистът Флориан Платенбург твърди, че Ливърпул може да предложи 25 милиона евро на Фиорентина през зимата за халфа, като сумата може да нарасне с още пет. 26-годишният Амрабат получава заплата от три милиона евро на сезон, което е далеч по-удобна алтернатива за Ливърпул от финансово естество.

В края на сезона се очаква Ливърпул да се раздеи с Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн, което допълнително ще наруши баланса на отбора в средата на терена. Иначе, Амрабат е ключов играч в селекцията на мароканците до този момент и прави отлични впечатления с изявите си в емирството. А какви подигравки имаше от феновете на Ман Сити към тези на Ливърпул, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички