Ливърпул доближи топ 3 на точки: Лестър счупи антирекорд за историята на Висшата лига (ВИДЕО)


Ливърпул доближи топ 3 на точки: Лестър счупи антирекорд за историята на Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10926 0

Английският гранд Ливърпул записа седма поредна победа във Висшата лига, след като сломи Лестър с класическото 3:0. По този начин мърсисайдци събраха 65 точки и доближи Манчестър Юнайтед и Нюкасъл на само точка. Трябва да отбележим обаче, че Ливърпул е с мач повече.

Ситуацията за Лестър пък стана още по-сложна. Отборът е предпоследен с 30 точки, а до края има още два мача. Първият от тях е срещу Нюкасъл, като ако спре "свраките", това ще помогне значително и на Юрген Клоп и компания.

В герой за гостите в днешния сблъсък се превърна Къртис Джоунс. Той вкара два бързи гола през първото полувреме, като вторият бе много качествен. Трент Александър-Арнолд с още по-красиво изпълнение оформи крайния резултат през втората част. Голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах пък се отчете с хеттрик, но този път от асистенции.

Лестър навлезе и в неприятна серия от цели 12 домакински двубоя в английската Висша лига, в които неизменно първото попадение в мача е в тяхната врата. Това е най-дългата подобна серия в историята на състезанието.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул имаше надмощие в първите минути при притежанието на топката. Въпреки това първият добър шанс в мача се откри пред домакините. Харви Барнс намери Варди в наказателното поле на малко разстояние, но щом Варди стигна до топката, пред него вече бе Алисон, който бе скъсил максимално дистанцията и парира удара.

До средата на полувремето ситуацията не се промени - дори напротив. Гостите увеличиха доминацията си при притежанието на топката до 70%. "Лисиците" пък очакваха всеки удобен момент за контраатака. Чисти голови положения обаче липсваха и пред двете врати.

33' - 0:1! Салах намери с фино подаване включилия се от втора позиция Къртис Джоунс в наказателното поле, като последва завършек с един удар и гол. Самата атака започна с чудесен дълъг пас на Алисон.

 

36' - 0:2! Малко след това авансът бе удвоен. Салах отново комбинира с Джоунс в наказателното поле, но този път го намери на далеч по-трудна позиция. Въпреки това Джоунс се завъртя и директно стреля, за да реализира красив гол. Той бе прегледан за засада, тъй като ситуацията бе изключително "тънка" - но се оказа чиста.

 

Секунди след това Джоунс можеше да вкара хеттрик при скоростна атака. Току пред него обаче Гакпо стреля, а противниковият страж се намеси успешно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първото полувреме започна на високи обороти. Алисон също трябваше да демонстрира класата си, след като Барнс стреля технично и за малко не го прехвърли. Останаха сериозни съмнения за засада и ситуацията със сигурност щеше да бъде прегледана при гол.

71' - 0:3! Преднината за Ливърпул стана класическа след страхотен гол. Салах чукна леко топката с пета за Александър-Арнолд, който отправи бомбен удар и вкара по красив начин. Домакините имаха сериозни претенции за нарушението, което бе отсъдено.

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Юрген Клоп няма да може да разчита на Стефан Байчетич и Тиаго в халфовата линия поради контузии. Наби Кейта и Роберто Фирмино пък са под въпрос. Джъстин и Вестегор са аут за Лестър, докато Бертранд и Ихеаначо са под въпорос.

В последните пет двубоя между тези съперници те са си разменили по две победи, а веднъж срещата завърши наравно (за Купата на Лигата - след което мърсисайдци продължиха напред с дузпи). Във въпросните двубоя са паднали общо 16 попадения - средно под над 3 на сблъсък.

В подреждането Ливърпул е 5-и с 62 точки - 4 по-малко от Манчестър Юнайтед и Нюкасъл. Лестър пък заема 19-а позиция с 30 точки. При успех над мърсисайдци "лисиците" ще изпреварят и Лийдс, и Евертън, които са с мач повече, и ще излязат от зоната на изпадащите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички