Юрген Клоп доволен след Лестър 0:3 Ливърпул, опита да внесе напрежение в Манчестър Юнайтед и Нюкасъл?


Юрген Клоп доволен след Лестър 0:3 Ливърпул, опита да внесе напрежение в Манчестър Юнайтед и Нюкасъл?
Снимка: Getty Images

2541 0

Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, остана много доволен от победата с 3:0 при гостуването на Лестър и заяви, че отборът му е изиграл почти перфектен мач:

"В първите 15-на минути ни трябваше време, за да разберем как точно да организираме играта си, но после наистина ми хареса това, което направихме. Вкарахме невероятни голове, вторият особено беше супер. Получи се почти перфектният мач за нас", обясни Клоп на пресконференцията си след последния съдийски сигнал.

Успехът срещу "лисиците" "бетонира" мърсисайдци на петото място във Висшата лига с актив от 65 точки и два кръга преди края на сезон 2022/23 те изостават само на една от четвъртия Манчестър Юнайтед (66) и третия Нюкасъл (66), които обаче са изиграли по една среща по-малко от тях.

В тази връзка Юрген Клоп, може би, се опита да внесе известна доза напрежение у "червените дяволи" и "свраките", казвайки следното:

"Всичко, което можем да направим е да спечелим мачовете си. Не мисля, че е много вероятно да завършим в Топ 4 (б.р. - и така да се класираме за Шампионска лига). Виждате как играят Нюкасъл и Юнайтед, те притежават толкова много класа... Все пак, би било доста срамно, ако те сгрешат, а ние не се възползваме от това. Така че - трябва да си свършим работата!", призова германският специалист.

Какво остава?

!За Ливърпул предстои домакинство на Астън Вила (20 май) и гостуване на Саутхемптън (28 май). Манчестър Юнайтед има да играе срещу Борнемут (20 май, гостуване), срещу Челси (25 май, домакинство) и срещу Фулъм (28 май, домакинство). Последните три мача за Нюкасъл пък са с Брайтън (18 май, домакинство), с Лестър (22 май, домакинство) и с Челси (28 май, гостуване).

*Четете последните новини от английския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички