Ливърпул цака Манчестър Юнайтед за Френки де Йонг, мърсисайдци извадиха солидна сума


Ливърпул цака Манчестър Юнайтед за Френки де Йонг, мърсисайдци извадиха солидна сума
Снимка: Getty Images

5259 0

Английският гранд Ливърпул е отправил оферта към испанския колос Барселона за привличането на полузащитника Френки де Йонг. Информацията бе оповестена от испанската страница за трансферни новини Futbol Total, потвърждавайки информациите и на фен страницата на Ливърпул Talk of the Kop.

Офертата на Ливърпул към Барселона е на стойност 53 милиона паунда плюс още 7 милиона под формата на бонуси. Предложената сума е малко по-ниска от тази, която Барса плати на Аякс за Де Йонг през 2019-а. Тогава каталунците дадоха 75 млн. евро (офертата на Ливърпул в евро е около 71 млн.).

През юли Манчестър Юнайтед предложи 84 млн. евро на Барселона за Де Йонг, като каталунците изглеждаха готови да го продадат, но халфът отказа да премине на "Олд Трафорд", защото иска да играе в Шампионска лига - нещо, което Ливърпул може да му осигури.

Ливърпул спешно търси подсилване в средата на терена, след като тимът започна кошмарно сезона, а голяма част от проблемите идват тъкмо от халфовата линия. Мърсисайдци имат кадрови проблеми, а освен това не успяха да привлекат нов халф, каквото бе желанието на Юрген Клоп.

Междувременно се появиха информации, че Ливърпул е набелязал и една от изгряващите звезди във Висшата лига (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички