Липсва ли ви вече клубният футбол? Ето кога стартират топ първенствата през новия сезон


Липсва ли ви вече клубният футбол? Ето кога стартират топ първенствата през новия сезон
Снимка: iStock

2471 0

Не мина и месец, откакто имаме лека почивка от международни футбол и топ първенствата, а феновете вече се готвят за новия сезон. Въпреки че изглежда, че любимата игра си е взела 3-месечна пауза, то има и достатъчно двубои, с които може да запълваме свободното време. Макар и не със същия заряд.

На международно ниво Голд къп за 2023 г. започна в събота и ще продължи до неделя, 16 юли. А Световното първенство по футбол за жени 2023 г., което ще се играе в Австралия и Нова Зеландия, ще заеме централно място от четвъртък, 20 юли до Неделя, 20 август, и отново се очаква да счупи рекорди като най-гледаният международен турнир за жени в целия свят.

Кога започват "най-добрите" европейски лиги през 2023/24?

Накратко, все още ще има много футбол, който да следим през следващите няколко седмици, но кога някои от най-големите и най-ярките звезди на Европа ще се завърнат към състезателни действия?

Висшата лига

Новият сезон във Висшата лига ще започне в петък, 11 август, когато шампионът Манчестър Сити гостува на новоповишения Бърнли. Ще спечелят ли победителите в Шампионска лига Висшата лига за шести път от седем сезона? Ще знаем със сигурност до неделя, 19 май 2024 г., който е последният уикенд на сезона.

Ла Лига

Испанският шампионат започва през същия уикенд и се очаква също да има действие в петък, 11 август, въпреки че все още не знаем кои мачове кога ще се играят. Реал Мадрид започва с трудно изглеждащо гостуване срещу Атлетик Клуб, докато защитата на титлата на Барселона ги кара да пътуват до испанската столица, за да се изправят срещу Хетафе. Сезонът в Ла Лига ще приключи в неделя, 26 май 2024 г.

Серия А

Все още не са публикувани програми, но знаем, че сезонът на Серия А ще продължи от неделя, 20 август до неделя, 26 май 2024 г. Кампанията 2023/24 ще види завръщането на отборите от най-високия клас Каляри и Дженоа, докато Фрозиноне също обратно. Подгласникът на европейската купа през 1992 г. Сампдория обаче изпадна миналия сезон.

Наполи успя да грабне титлата миналия сезон, но, необичайно за най-добрите европейски лиги през последните години, видяхме четирима различни победители в Серия А през последните четири сезона.

Бундеслига

Нещата не биха могли да бъдат различни в Германия, тъй като монополът на Байерн Мюнхен в Бундеслигата продължи и през миналия сезон. Борусия Дортмунд изпусна титлата в последния мач 2022/23, позволявайки на баварците да спечелят 11-ата си поредна титла. Новата кампания ще продължи от петък, 18 август до събота, 18 май 2024 г., като програмата ще бъде пусната в петък, 30 юни.

Лига 1

Пари Сен Жермен по някакъв начин успя да спечели Лига 1 миналия сезон, въпреки че привидно губеше всяка седмица в продължение на два месеца в началото на 2023 г. В крайна сметка те успяха да спечелят деветата си титла за 11 години, като изпревариха Ленс само с една точка.

Кой може да бъде Монако от 2016/17 или Лил от 2020/21 през 2023/24? Лигата пада от 20 на 18 отбора, като Льо Хавър и Мец се връщат и четири отбора изпадат. Сезонът ще започне в събота, 12 и неделя, 13 август, и ще завърши в събота, 18 май 2024 г.

А сезонът в Първа лига започва доста по-рано - още в средата на юли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички