Липсата на Хендерсън е основният проблем на Ливърпул


Липсата на Хендерсън е основният проблем на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1788 0

Във вчерашния ден Ливърпул допусна първо поражение за сезона във Висшата лига. „Червените“ загубиха с 0:3 от състава на Уотфорд при гостуването си на „Викъридж роуд“, като това бе втора загуба в последните три двубоя.

Това е една от най-слабите серии на играчите на Юрген Клоп от началото на сезона. Дори и в двубоя срещу Уест Хям, който отборът спечели в понеделник, Ливърпул не изглеждаше особено убедителен и се нуждаеше от късни попадения, за да навакса пасив от 1:2. Това падение в отбора на Ливърпул съвпадна с контузията на един от най-важните хора за сезона за отбора на Юрген Клоп, а именно капитана Джордан Хендерсън. Трудно е да се каже дали изцяло спадът във формата на мърсисайдци се дължи на липсата на английския полузащитник, тъй като поне във вчерашния двубой нито един от играчите на Ливърпул не бе на ниво. Но се вижда и че заместниците на Хендерсън не се справят добре със задачата да покрият липсата на капитана на отбора. В последните срещи Адам Лалана и Вайналдум бяха поставени на позицията на Хендерсън, но именно оттам идваха основните проблеми за тима.

Очаква се съвсем скоро Джордан Хендерсън да се върне в игра за Ливърпул, но вече започва да се вижда колко сериозна е липсата му за Ливърпул. А ето според кой бивш играч на мърсисайдци настоящият капитан на отбора е най-важният футболист за тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички