Лестър "напука" "Кристалния дворец", последният в Англия с неочаквана победа


Лестър "напука" "Кристалния дворец", последният в Англия с неочаквана победа
Снимка: Getty Images

1818 0

Лестър победи Кристъл Палас с 2:1 в 32-ия кръг на Висшата лига. "Лисиците" поведоха с 2:0 с голове на Адемола Люкман и Киърън Дюсбъри-Хол, но допуснаха попадение в 63' след двойно неуспешно изпълнение на дузпа.

В 39' Люкман беше изведен на границата на наказателното поле и с мощен удар прати топката в левия ъгъл на Палас. В самия край на полувремето Медисън подаде към Дюсбъри-Хол на границата на пеналтерията и с чудесен изстрел той намери горния ляв ъгъл - 2:0.

Гостите се върнаха в мача в 63', когато Тилеманс извърши нарушение и реферът свири дузпа за тях. Уилфрид Заха не успя да се разпише от бялата точка, дори и след като дузпата трябваше да бъде изпълнена отново. Той обаче достигна до отбита топка и този път беше точен с глава - 1:2.

В другите 2 мача от 16 часа в този кръг Норич надви Бърнли с 2:0, а Брентфорд победи Уест Хем със същия резултат.

Последният в класирането Норич нямаше победа в последните си 4 мача, но на свой терен удари опашкаря Бърнли. Пиер Леес Мелу откри още в 9-ата минута, след като овладя топката след рикошет и я прати вдясно на вратата с удар от границата на наказателното поле. Норич подпечата победата си в 86' с попадение на Теемо Пуки.

Брентфорд също взе трите точки у дома, при това срещу член на топ 6. 13-ият в класирането победи уест Хем с голове на Брайън Мбемо и Айвън Тони. Нападателят получи хубав пас от Айвън Тони и стреля точно в долния десен ъгъл. През втората част - в 64', самият Тони се разписа за 2:0, след като прати мълниеносна топка в средата на вратата, пазена от Ник Поуп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички