Легенда на Манчестър Юнайтед призова играчите да не си намаляват заплатите


Легенда на Манчестър Юнайтед призова играчите да не си намаляват заплатите
Снимка: Getty Images/Guliver

1218 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн призова футболистите от Висшата лига да не се поддават на натиска и да откажат заплатите им да бъдат временно намалени заради кризата с коронавируса. Заради пандемията много клубовете в Европа договориха с играчите и треньорите орязване на месечните възнаграждения за определен период от време, но според Кийн това не е правилно.

"Футболистите са подложение на натиск от много големи клубове, които имат много богати собственици. Аз никога не бих приел подобно нещо, особено от голям клуб. Знам, че има натиск върху играчите, но си е тяхна работа какво правят със заплатите си. Ако искаш да си щедър с парите си, добре, направи го. Но не мисля, че трябва да има натиск. Те са подписали договор, а договорът е нещо лично и конфиденциално. Идеята, че всички играчи трябва да приемат намаление на заплатите, е глупост. Когато даден клуб е собственост на милиардер, тогава играчите трябва да са твърди и да не отстъпват. Не се поддавайте на натиска от страна на медиите, които пишат лъжи", коментира известният с острия си език Кийн.

До момента във Висшата лига единствено отборите на Арсенал и Уотфорд договориха намаление на възнагражденията с футболистите, като се очаква това да сторят още Уест Хем и Челси. По-рано този месец Асоциацията на професионалните футболисти се договори с Лигата да няма повече от 25-процентно намаление на заплатите в професионалния футбол в Англия. Междувременно, стана ясно, че Манчестър Юнайтед реже от трансферния бюджет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички