Лампард поздрави Стърлинг за борбата му срещу расизма, но му посочи къде бърка


Лампард поздрави Стърлинг за борбата му срещу расизма, но му посочи къде бърка
Снимка: Getty Images/Guliver

1013 0

Мениджърът на Челси Франк Лампард поздрави крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг за коментарите му против расизма във футбола. В същото време обаче Лампард не смята, че английският национал е прав в твърдението си, че бившите чернокожи футболисти получават по-малко шансове в треньорската кариера.

По-рано през месеца Стърлинг направи сравнение между мениджърските кариери на четирима от бившите английски национали – Лампард, Стивън Джерард, Сол Кембъл и Ашли Коул. Крилото на Манчестър Сити индиректно посочи, че треньорските пътища на Кембъл, който води Макълсфилд в Лига 2, и Коул, който е треньор в академията на Челси, са далеч по-трудни от тези на Лампард и Джерард, който са начело на някои от топ отборите в Англия и Шотландия. „Поздравявам Рахийм Стърлинг, който е достатъчно смел, за да говори по теми, които не се коментират често. Той заслужава поздравления за това. Но що се отнася за коментарите му за различните мениджъри, мисля, че малко е сбъркал. Смятам, че е сравнението му между нас не е правилно. Мисля, че всички можем да се съгласим, че възможностите трябва да са еднакви за всички. Но трябва да се гледа и колко се труди всеки един от нас, за да достигне на това ниво“, заяви наставникът на Челси.

Довечера Франк Лампард и Рахийм Стърлинг ще бъдат опоненти, след като Челси ще се изправи срещу Манчестър Сити в мач от 31-вия кръг на Висшата лига. А ето какви промени готви наставникът на лондончани в своя състав.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички