Късни голове пратиха Стивън Джерард в екстаз в дебюта му за Астън Вила (ВИДЕО)


Късни голове пратиха Стивън Джерард в екстаз в дебюта му за Астън Вила (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1960 0

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард дебютира с победа като мениджър във Висшата лига, след като неговият Астън Вила победи трудно Брайтън с 2:0 като домакин в мач от 14-ия кръг на английския шампионат. Стиви Джи бе зарадван с победата в самия край на срещата, когато паднаха и двете попадения.

В началото на мача Мати Кеш от тима на Вила опита опасен удар, който бе отразен от вратаря на Брайтън. В следващите минути "чайките" взеха владението над топката и изглеждаха по-опасни от домакините. Леандро Тросард и Тарик Лампти пропуснаха да вкарат през първите 45 минути.

След почивката Тайрън Мингс бе близо до гол за Вила, но Стийл спаси. В следващите минути липсваха чисти голови положения, но в 84-ата минута бирмингамци нанесоха своя удар. След бърза контраатака Оли Уоткинс намери пространство за стрелба и вкара първия гол в ерата "Джерард".

Пет минути по-късно Тайрън Мингс също се разписа, с което подпечата победата на Вила. Така след пет поредни загуби Астън Вила се завърна на победния път. Тимът заема 15-о място с 13 пункта. Брайтън пък е на осмо място със 17 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички