Късмет, съдийска помощ и блестящ вратар: Неочакван герой за Манчестър Юнайтед пречупи Уулвърхямптън (ВИДЕО)


Късмет, съдийска помощ и блестящ вратар: Неочакван герой за Манчестър Юнайтед пречупи Уулвърхямптън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8718 0

Манчестър Юнайтед постигна драматична победа с 1:0 над гостуващия Уулвърхямптън на старта на новия сезон във Висшата лига. Хората на Ерик Тен Хаг не впечатлиха с играта си, но в крайна сметка стигнаха до измъчения успех.

В герой се превърна защитникът Рафаел Варан, който заби единственото скъпоценно попадение в 76-ата минута, пращайки топката в мрежата на Са отблизо. Другата ключова фигура за успеха на „червените дяволи“ е вратарят Андре Онана. Камерунският страж пази като лъв и направи цели 7 спасявания при официални си дебют за Ман Юнайтед, с което съхрани победата за своите.

Играчите на „вълците“ показаха остри зъби в атака, но нямаха късмет, а насреща си имаха и Онана. Най-деен в пропуските пред вратата му беше Фабио Силва. За домакините добри положения профукаха Маркъс Рашфорд, Рафаел Варан и Антъни.

Освен Онана, официален дебют за „червените дяволи“ направи и Мейсън Маунт, който обаче не впечатли и бе заменен от Кристиан Ериксен в 68-ата минута.

Самият Онана пък накрая можеше да се превърне и антигерой, но в 6-ата минута на добавеното време съдията Саймън Хоопер и ВАР прецениха, че камерунският вратар не е нарушил правилата срещу Калайджич в пеналта.

В интерес на истината и Ман Юнайтед не получиха дузпа през първото полувреме, когато не се видя основание да бъде отсъдена такава за игра с ръка на Нелсон Семедо.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят стартира със здрава битка в средата на терена. Все пак домакините имаха известно териториално предимство

В 10-ата минута дойде първата по-изгодна позиция за „червените дяволи“. Рашфорд се измъкна от опеката на отбраната, но от малък ъгъл не успя да матира Са.

Гостите създадоха сериозно напрежение пред вратата на Онана в 21-ата минута. Куня преодоля Каземиро и Лисандро Мартинес, след което намери Сарабия, който стреля, но на сантиметри от лявата греда, след като се отклони и в бранител и излезе в корнер.

В 33-ата минута отново Куня не успя да откри резултата за гостите. Бразилецът стреля, но не порази целта. Юнайтед отговори с удар на Антъни и намеса на Са.

Домакините продължиха да натискат и в 35-ата минута те имаха претенции за дузпа. След удар на Рашфорд топката срещна ръката на Семедо, но съдията подмина ситуацията. ВАР също не видя нещо нередно.

Точно преди паузата нови пропуски направиха Рашфорд и Варан.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта „вълците“ едва не откриха резултата. Нето намери с пета Куня, който като по чудо не успя да вкара в мрежата на Онана.

Домакините продължиха да владеят инициативата. Гостите обаче атакуваха изключително опасно и създаваха главоболия на „червените дяволи“.

ГОООЛ! Все пак Юнайтед се докопа до гол в 76-ата минута. Фернандеш намери Уан-Бисака, който върна към голлинията, където от няколко метра Рафаел Варан прати топката в мрежата – 1:0.

Последваха напрегнати минути и пред вратата на Онана, който на два пъти извади своите след изстрели на Фабио Силва. До края Онана и защитата на Юнайтед удържаха на натиска на „вълците“ и „червените дяволи“.

В 6-ата минута на добавеното време гостите имаха сериозни претенции за дузпа за нарушение на вратаря Онана среща Саша Калайджич при едно немного добре разчетено излизане след центриране. ВАР и съдията Саймън Хоопер обаче решиха, че няма основание да бъде посочена бялата точка.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Онана, Уан-Бисака, Варан, Мартинес, Шоу, Каземиро, Фернандеш, Маунт, Гарначо, Антони, Рашфорд

Уулвърхямптън: Са, Айт-Нури, Семедо, Доусън, Килман, Лемина, Гомеш, Нунес, Сарабия, Нето, Куня

ПРЕДИ МАЧА

Манчестър Юнайтед финишира трети през миналия сезон. Вкъщи отбраната на „червените дяволи“ се представяше на много високо ниво, а сега целта ще е да се бележат и куп голове, което да позволи да отбора да се замеси и в битката за титлата.

Уулвърхямптън завърши 13-ти през миналата кампания. При „вълците“ обаче се стигна до изненадваща треньорска рокада. Хулен Лопетеги напусна броени дни преди старта на шампионата. Така новият мениджър Гари О'Нийл ще дебютира на негостоприемния „Олд Трафорд“.

„Червените дяволи“  спечелиха и двата си мача срещу „вълците“ през миналия сезон, като не допуснаха попадение във вратата си. Последната победа на Уулвърхямптън като гост на Юнайтед е на 3 януари 2022 година.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички