Към изхода: 5 играчи, които все още могат да напуснат Манчестър Юнайтед


Към изхода: 5 играчи, които все още могат да напуснат Манчестър Юнайтед
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

9500 0

Манчестър Юнайтед навлезе в летния трансферен прозорец с намерението да довърши обновяването на състава си, стартирало през миналата година. Сериозна заявка за това клубът даде още в самото му начало с привличането на Мейсън Маунт и Андре Онана, както и с вече 9-те футболисти, които се разделиха с отбора (Де Хеа, Телес, Фил Джоунс и други). 

Сделките за "червените дяволи" обаче не са приключили. Очаква се в близките часове (или дни) официално да бъде обявен трансферът на Расмус Хойлунд, с което цел №1 (привличане на нападател) да бъде изпълнена. 

Ръководството на тима обаче ще трябва да уравновеси финансовото си състояние след гореспоменатите входящи трансфери. Очакванията са от английския колос да си тръгнат поне още няколко играчи, на които Ерик тен Хаг няма да разчита през новия сезон.

Кои играчи Юнайтед "мечтае" да разкара през това лято?

1. Дийн Хендерсън

Вратарят е продукт на школата Манчестър Юнайтед, но така и не се утвърди под рамката на вратата. Хендерсън записа двата си най-силни сезона под наем в Шефийлд Юнайтед, но след завръщането си на "Олд Трафорд" бе резерва на Де Хеа. През миналия сезон пък игра за Нотингам, където също не беше първи избор. 

С привличането на Андре Онана, английският страж няма повод за оптимизъм, че може да е №1 в родния си тим. На Острова го свързват с перманентно преминаване в Нотингам, но засега няма нищо официално. 

2. Фред  

Фред току записа своята пета година в Юнайтед, където през 2018 г. премина от Шахтьор Донецк. Периодът му на "Олд Трафорд" трудно би могъл да бъде определен като успешен. В дадени етапи бразилецът показваше страхотни умения с топка в крака, докато в други - лабилност, липса на концентрация и слаби изяви, най-вече в дефанзивен план.

Игровото време на полузащитника със сигурност ще намалее драстично след трансфера на Мейсън Маунт, който пристигна от Челси това лято. Още през миналия сезон титулярната му роля беше отнета (след трансфера на Кристиан Ериксен), така че през следващата кампания за него ще е още по-трудно да намери игрово време. Най-сериозните слухове за бъдещето на Фред го свързват с трансфер в Галатасарай.

3. Дони ван де Беек 

Привлеченият с големи очаквания нидерландец така и не успя да се докаже на "Олд Трафорд". Бруно Фернандеш е несменяем титуляр в полузащитата на тима, а комбинация от слаба форма и чести контузии обрекоха Ван де Беек на провал.

Дори в моментите, в които Фернандеш получаваше почивка, бившият играч на Аякс не убеди с изявите си, така че най-логичното решение е да се търси друг вариант за бъдещето му. В момента обаче няма реален интерес към него, като най-реалистичен вариант за него е отдаване под наем в друг тим. 

4. Хари Магуайър 

Най-скъпият защитник в историята беше посрещнат с големи очаквания през лятото на 2019 година, но кариерата му на "Олд Трафорд" може да бъде резюмирана в една дума - провал. 

Магуайър беше обявен за капитан на тима преди няколко години - ход, който остави без думи дори враговете на "червените дяволи". Логично, след смайващо слаби изяви той загуби титулярното си място, а през новия сезон вече официално не е и капитан на отбора. 

В Юнайтед вече няма място за централния бранител, което и породи сериозни слухове за бъдещето му. Оферта за неговите права наскоро постъпи от страна на Уест Хям, но клубът бързо я отхвърлил.

5. Ерик Баи 

Баи беше привлечен с големи очаквания, защото беше един от малкото играчи, привлечени по изрична препоръка на Жозе Моуриньо. Класата определено беше на лице, като той стартира силно, но серия от контузии (някои доста тежки) го извадиха от ритъм, а отсъствието му от терена провокира още няколко централни ранители. Дори след като се излекува, Баи рядко играеше, а и представянето му беше далеч от това, демонстрирано както във Виляреал, така и в първите месеци на "Олд Трафорд". 

През миналия сезон 29-годишният състезател бе преотстъпен на Олимпик Марсилия, където разочарова. Ръководството на "червените дяволи" ще се опита да го продаде през това лято, защото остава 1 година от договора му. Ако не успее, две ще са опциите пред клуба - раздяла по взаимно съгласие или отдаване под наем, за да не плаща пълната заплата на футболиста. 

Интерес към него има от Саудитска Арабия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички