Манчестър Юнайтед преклони глава пред Манчестър Сити на крачка от финала за Купата на Лигата


Манчестър Юнайтед преклони глава пред Манчестър Сити на крачка от финала за Купата на Лигата
Снимка: Getty Images/Guliver

3842 0

Манчестър Юнайтед загуби от Манчестър Сити с 0:2 като домакин и отпадна на крачка от финала за Купата на Лигата. В полуфинален сблъсък на "Олд Трафорд" Сити показаха повече класа от своя съперник и заслужено се класираха за финалния мач, където Пеп Гуардиола ще премери сили с Тотнъм на Жозе Моуриньо.

Двубоят беше белязан от три отменени попадения - едно на сметката на Юнайтед и две на тази на Сити, като и трите не бяха признати заради засади. Те дойдоха през първата част, когато играта на "Олд Трафорд" бе равностойна, а освен отменените голове, Кевин де Бройне уцели греда.

През втората част нещата се промениха и "гражданите" взеха инициативата. Още в 50' хората на Гуардиола стигнаха до гол, дело на Джон Стоунс, който се възползва от добро центриране от фаул. В следващите минути Сити продължи да доминира, а Юнайтед не намери адекватен отговор.

Седем минути преди края на мача гостите си подпечатаха мястото на финала с втори гол, който отново дойде след статично положение. След центриране от корнер Арън Уан-Бисака изчисти лошо, топката се озова на крака на Фернандиньо, който с добър удар намери целта. Финалът за Купата на Лигата се очаква да се изиграе през април.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута топката влезе във вратата на Манчестър Сити, но Маркъс Рашфорд бе в положение на засада и голът закономерно беше отменен. Три минути по-късно кълбото се озова и в мрежата на Юнайтед, но попадението отново беше отменено заради засада на Илкай Гюндоган.

В 9' пък Бруно Фернандеш тества рефлексите на Щефен, които се оказаха достатъчно добри, за да предотвратят гол. Малко по-късно същото стори и Кевин де Бройне, но неговият удар срещна страничния стълб на вратата на Дийн Хендерсън.

В средата на полувремето още един гол на "Олд Трафорд" бе отменен заради засада. Зинченко успя да пусне великолепен извеждащ пас за Фил Фодън, който се озова сам срещу Дийн Хендерсън и успя да го преодолее. Младокът обаче се оказа в положение на засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50-ата минута Манчестър Сити поведе в резултата. Рахим Стърлинг спечели свободен удар на добра позиция, а от последвалото центриране от статичното положение Джон Стоунс успя да засече и да прати топката в мрежата на Хендерсън - 0:1!

"Гражданите" продължиха да играят силно в атака и 12 минути след гола можеха да удвоят преднината си. Рияд Марез нанесе много опасен удар към вратата на "дяволите", но Дийн Хендерсън успя да избие в конер със сетни сили. Юнайтед на свой ред се опитваше да отвърне, но гостите се защитаваха много успешно.

В 83-ата минута Манчестър Сити подсигури класирането си на финала с втори гол. След центриране от корнер Арън Уан-Бисака направи лошо изчистване и топката падна на крака не Фернандиньо, който с удар от границата на наказателното поле намери долния ъгъл на вратата на Хендерсън - 0:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Лондонският Тотнъм тръпне в очакване да научи името на съперника си във финала на турнира. "Гражданите" влизат в двубоя със самочувствие, след като в рамките на първенството победиха Челси с 3:1. Тимът на Хосеп Гуардиола обаче ще бъде ограничен в състава си заради последици от коронавирусната пандемия.

"Червените дяволи" бяха по-пожалени от вируса от своя съперник. Като добавим и традицията в последно време да играят на високо ниво срещу сериозни съперници на своя стадион, мачът очаква да бъде още по-интересен. Тимът на Оле Гунар Солскяер също така е окрилен от победата над Астън Вила в последния кръг на Висшата лига.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Мактоминей, Фернандеш, Погба, Рашфорд, Марсиал

Манчестър Сити: Щефен, Кансело, Стоунс, Диаш, Зинченко, Фернандиньо, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Фодън, Стърлинг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички