Рио Фърдинанд играл пиян срещу един от водещите отбори в Англия


Рио Фърдинанд играл пиян срещу един от водещите отбори в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

1765 0

Рио Фърдинанд се помни най-вече с невероятно успешната си кариера в Манчестър Юнайтед, но всъщност имаше време, когато той беше най-добрият защитник на Висшата лига с Уест Хем и Лийдс. И именно от преди ерата му в Юнайтед, бившият английски национал призна, че веднъж е играл пиян срещу Арсенал .

По време на престоя си в Уест Хем като млад играч, Фердинанд подробно разказа как в отбора имало култура на пиене и как самият той е бил повлиян от нея. "Когато бях млад, бях луд, можех да прекарам цял ден в пиене“, обясни Фърдинанд в подкаста The Mo Gilligan. „Можех да изпия 10 бири и след това да премина към водка.

"Срещу Арсенал бях изпил три брендита с Coca-Cola в салона на играчите, след това дойде един помощник и ми каза, че трябва да се преоблека, тъй като съм сред титулярите,а все още имах чаша в ръката си. Бях на пейката и мислех, че не ме пускайте, не мога да отида на терена след три брендита и кока-кола, но след това излязох".

Фърдинанд всъщност не е трябвало да бъде в състава този ден, но случай, включващ Пауло Футре, който отказвал да играе без фланелка №10, е допринесло младият защитник да бъде повикан в последната минута. "В Уест Хем имаше култура на пиене. Винаги пиехме след мачове. Имам пропуски в паметта си от онова време. Хората ме питат за резултатите с отбора, а аз не помня".

А кое е едно от нещата, което в последно време е подразни Фърдинанд - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички