"Кризисен кабинет" в Манчестър Сити ще се оправя с последиците след наказанието


"Кризисен кабинет" в Манчестър Сити ще се оправя с последиците след наказанието
Снимка: Getty Images/Gulliver

3398 0

От Манчестър Сити са направили "кризисен кабинет", който да отговаря как трябва да се процедира, след като "гражданите" бяха изхвърлени от европейските клубни турнири за две години. Една от първите стъпки е била да се насрочи среща с играчите, за да се изясни позицията.

Едно от най-големите притеснения е за бъдещето на клуба в краткосрочен план и как ще постъпят играчите. Според The Telegraph изпълнителният директор Феран Сориано е организирал среща с играчите чрез група в WhatsApp веднага, след като е станала ясна санкцията.

Футболистите са били събрани в събота на обяд, където са били информирани с детайли за положението, както и по какъв начин ще се отрази директно на тях. Санкциите изискват реорганизация на финансовите сметки на клуба, като се посочва и например, последиците от загубените приходи и потенциалните промени в заплатите. Това може пряко да повлияе на състава от началото на следващия сезон. От Сити са потвърдили, че ще обжалват наказанието, но дори и да се стигне до по-малко наказание, то със сигурност ще се наложи редуциране на бюджета заради финансовия контрол от УЕФА.

А какво е бъдещето на мениджъра Хосеп Гуардиола предвид лошия сценарий вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Жените на Шави: Майка му го задържа 18 г. в Барса, съперничи за съпругата си на съотборник

Миналата вечер треньорът на Барселона Шави изуми футболния свят с убедителната победа над не кой да е, а над...

Реклама
Най-четени новини

виж всички