Кристиано Роналдо "лобирал" Джейдън Санчо да бъде изваден от състава на Манчестър Юнайтед


Кристиано Роналдо "лобирал" Джейдън Санчо да бъде изваден от състава на Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

5494 0

Суперзведата на световния футбол Кристиано Роналдо е "лобирал" за тактическа промяна в Манчестър Юнайтед, която би довела до отпадането на Джейдън Санчо от стартовите 11. Това е поредната нова информация, която излиза в медийното пространство за португалеца, макар че вече близо година не е в английския клуб.

Поредното искане на Роналдо в Юнайтед

Според "The Athletic" това се е случило по време на общия престой на двамата играчи на "Олд Трафорд" между лятото на 2021 г. и ноември 2022 г. Тогава през по-голямата част от времето на временния мениджър Ралф Рангник, в първия сезон на Санчо, Юнайтед играеше в схема 4-3-3. Така бившият играч на Борусия биваше използван на дясното крило, когато започваше в двубой.

Роналдо обаче е искал Юнайтед да използва различен стил и се твърди, че той е лобирал пред Рангник да смени формацията. И в нея да има двама централни нападатели.  В резултат на това Санчо или е трябвало да отпадне от състава, или потенциално да бъде преместен на по-непозната позиция отпред.

Рангник е бил загрижен относно изпълнението на искането, като се има предвид, че Санчо е отбелязал два гола в последните си три мача по това време от позицията на дясното крило. Това е поредното разкритие, което показва, че Роналдо е искал да има доста голямо влияние върху случващото се в Юнайтед. Наскоро бивш треньор на "червените дяволи" обясни, че Кристиано е загубил съблекалнята заради прекалено високите си изисквания.

В последните седмици фокусът беше именно върху Санчо, след като той не беше включен в състава за мача за поражението на Юнайтед с 3:1 срещу Арсенал. Имаше обвинения от страна на мениджъра Ерик Тен Хааг, че играчът не се е влагал достатъчно в тренировки. Нещо, което Санчо категорично отрече.  Все още не е ясно какво бъдеще има английският национал, като се спрягаше за завръщане в Борусия Дортмунд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички