Кошмар за Клоп: Салах и Мане ще отсъстват дълго заради Купата на африканските нации


Кошмар за Клоп: Салах и Мане ще отсъстват дълго заради Купата на африканските нации
Снимка: Getty Images/Guliver

5655 0

Ако трябва да бъдем честни, Ливърпул нямаше да бъде близо до нивото в последните години без усилията на Мохамед Салах и Садио Мане. Салах има 188 гола в 214 мача за "червените", докато Садио Мане не отстъпва много със своите 146 гола в 229 мача за отбора на Юрген Клоп.

Този сезон Салах е вероятно най-добрият играч в света и вече има 10 гола в само 8 мача - първият играч от Висшата лига, който постига това. Той също така продължи да чупи рекорди, като стана първият играч в историята на Ливърпул, който отбеляза в девет поредни мача с гол срещу Атлетико Мадрид.

Салах и Мане са ключови за отбора на Юрген Клоп, но и двамата няма да бъдат на разположение на мениджъра в началото на новата година. Причината са ангажиментите на двамата нападатели за националните им отбори, които участват в Купата на африканските нации.

Оказва се, че отсъствието на Салах и Мане ще е дори по-дълго от първоначалните опасения, като Ливърпул също така ще загуби Наби Кейта и Жоел Матип, които също са африканци. Според британското издание The ​​Athletic, играчите, които участват в Купата, трябва да напуснат съответните си клубове на Boxing Day поради условия за карантинен период.

Ако стигнат до последните фази на Купата, което и Египет, и Сенегал имат добри шансове да сторят, играчи като Салах и Мане може да се завърнат на "Анфийлд" едва през втората седмица на февруари.

Така двойката ще пропусне до 8 мача, въпреки че ще успеят да се върнат точно навреме за елиминационния етап на Шампионска лига. Сред мачовете, които ще пропуснат Салах и Мане, са сблъсъкът с Лестър Сити, пътуване до Челси и два мача за ФА Къп.

В последния мач на Ливърпул в Шампионска лига Мохамед Салах задмина фантастично постижение на легендарния Стивън Джерард (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички