Футболен експерт: Ливърпул отново има най-силното атакуващо трио в света


Футболен експерт: Ливърпул отново има най-силното атакуващо трио в света
Снимка: Getty Images

2157 0

Отборът на Ливърпул отново разполага с най-силното атакуващо трио в света. Това мнение споделя футболният експерт и легенда на Арсенал Пол Мърсън. Той смята, че Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане се намират в най-добрата си форма от 2019-а насам, но въпреки това предупреди Ливърпул, че не трябва да подценяват Манчестър Юнайтед, особено на "Олд Трафорд".

Тази неделя мърсисайдци гостуват на Юнайтед в голямото дерби от Висшата лига, което през този сезон е с още по-голям заряд заради това, че и двата отбора имат добри шансове да се борят за титлата на Острова. Нещо повече - в тима на Манчестър Юнайтед се завърна Кристиано Роналдо, който отново ще има възможността да се изправи срещу кръвния враг на "червените дяволи".

"Атакуващото трио на Ливърпул - Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане, се върна там, където им е мястото. Те могат да вкарат три или четири гола за 20 минути. Това беше отличителен белег от сезона, в който спечелиха титлата", започна Мърсън в анализ за Sky Sports.

"Движението им, темпото, уменията им - всичко е на топ ниво. Те отново се превръщат в най-доброто трио в света на футбола. Да се ​​върнеш на това ниво е голямо постижение, толкова е трудно да се върнеш към такива висоти, особено като си паднал ниско, както бе през миналия сезон", коментира още Мърсън.

Самият Садио Мане похвали партньорите си в атака Салах и Мане, като заяви, че са сред най-добрите в света (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички