Колко време ще отсъства Харви Елиът за Ливърпул след кошмарната контузия?


Колко време ще отсъства Харви Елиът за Ливърпул след кошмарната контузия?
Снимка: Getty Images

2819 0

18-годишният полузащитник на Ливърпул Харви Елиът претърпя изключително неприятна контузия в последния двубой на мърсисайдци от Висшата лига - успехът на Лийдс. Глезенът на Елиът бе приклещен с шпагат и се огъна по кошмарен начин.

Според експертният хирург на Острова Майк Хенеси обаче новините около младокът са положителни, имайки предвид до колко сериозна травма можеше да се стигне, съдейки дори само по гледката на извития му глезен.

"Изглеждаше сякаш наместиха глезена му на мястото още на терена, а това е точното нещо, което трябва да направиш, защото колкото повече глезенът стои в изкривена позиция, толкова повече проблеми ще има меката тъкан и оказва влияние върху ходилото, когато трябва да се оправя.

Той получи страхотна помощ, бяха много точни. Той или счупи костите си и от двете страни, или ги счупи от едната страна и разскъса основните сухожилия отвътре. И в двата случая е мащабна контузия" - сподели Майк Хенеси.

"Той е млад, професионален атлет е и е в топ кондиция, така че няма да има проблем с възстановяването" - завърши Хенеси и прогнозира, че младокът може да мине през операцията още тази седмица и да играе отново след 6 месеца!

А по-рано през деня от Ливърпул излязоха с информация за Елиът, Клоп разкри ужасяваща подробност, а Елиът качи снимка.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Как Михаил Лозанов - Танка покори Байерн Мюнхен?

Михаил Лозанов - Танка е един от най-изявените български футболисти в годините преди Втората световна война....

Реклама

Най-четени новини


виж всички