Треньорите в Англия бесни на бразилското "БФС", останаха без ключови играчи


Треньорите в Англия бесни на бразилското "БФС", останаха без ключови играчи
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1384 0

Мениджърите на Острова изразиха разочарованието си от действията на Бразилската футболна федерация, която забрани на част на бразилските футболисти да играят в мачовете от Висшата лига този уикенд.

Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси и Лийдс не пуснаха своите играчи за квалификациите на Бразилия в зона КОНМЕБОЛ в началото на месеца, тъй като те трябваше да карат 10-дневна карантина при завръщането си във Великобритания, но Бразилия си отмъсти като призова ФИФА да наложи забрана на въпросните футболисти да играят до 14 септември.

"Нямам представа кога мога да очаквам решение по казуса. Ситуацията е много сложна за клубовете и най-вече за играчите. Не трябва да забравяме, че играчите искаха да играят в тези мачове и клубовете искаха да ги пуснат, но беше невъзможно в тази ситуация. Със сигурност не е правилно отборите и играчите да бъдат наказвани за нещо, което не зависи от тях", коментира наставникът на Ливърпул Юрген Клоп, който допълни, че има опасност по време на следващата пауза за националните отбори страните в червена зона да са много повече и това ще създаде сериозен проблем.

Към момента Ливърпул няма да може да използва Алисон, Фабиньо и Роберто Фирмино в неделния си мач с Лийдс, които от своя страна ще бъдат без Рафиня.

Треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола подчерта абсурдността на ситуацията:

"Ако те бяха пътували за мачовете на националните отбори, нямаше да могат да играят в тях, защото щяха да са под карантина. След това щяха да карат още една карантина тук и отново нямаше да играят. В крайна сметка те не пътуваха, но сега отново са наказани и не могат да играят. Няма никаква логика", каза Гуардиола, който най-вероятно ще бъде без Едерсон и Габриел Жезус за двубоя с Лестър Сити в събота.

От своя страна мениджърът на Челси Томас Тухел сподели вижданията на Гуардиола:

"Не го разбирам, няма логика за нито една от страните. Според мен трябва да провеждат мачовете в страни от зелената зона, както беше с Шампионската лига".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички