Колко струва Греъм Потър на Челси? Рекордната сума, пръсната по наставника


Колко струва Греъм Потър на Челси? Рекордната сума, пръсната по наставника
Снимка: Getty Images

2084 0

Освен изумителните над 600 млн. паунда, които Челси похарчи за нови попълнения в рамките на само един сезон, лондончани са пръснали и немалка сума, за да се сдобият с желания треньор.

Колко струва Потър на Челси?

Медиите в Англия съобщават, че "сините" са похарчили умопомрачителните 21.5 милиона паунда, за да привлекат Греъм Потър от Брайтън миналото лято Освен това, той получава заплата в размер на 192,307 паунда седмично или около 10 млн. на сезон без бонусите.

Специалистът подписа с клуба на 8-и септември договор в продължение на 5 години. Англичанинът бе първи избор пред новите собственици Тед Боули и Бехдад Егбали.

Сумата, която те изплатиха за новия наставник е рекордна, но и към момента неоправдана. Под негово ръководство отборът спечели едва 8 мача във Висшата лига. Това означава, че той струва на клуба 2.7 млн. паунда на победа, информира "Daily Mail". 

Представянето на отбора под ръководството на Потър

Неговите възпитаници спечелиха едва 2 и загубиха 6 от последните си 12 двубои във всички турнири преди да шокират Борусия Дортмунд, продължавайки напред към 1/4 финалите в Шампионска лига. Към момента той има записани 12 победи, 8 равенства и 10 загуби с лондончани.

Въпреки рекордните средства и незадоволителните резултати, ръководството на Челси е готово да се раздели с 9-цифрена сума за само един желан играч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички