Жоао Феликс - издънка? По-скоро същински високооборотен двигател на Челси


Жоао Феликс - издънка? По-скоро същински високооборотен двигател на Челси
Снимка: Getty Images

3573 0

Челси не успя да победи Евертън на своя "Стамфорд Бридж" в мач от 28-ия кръг на английската Висша лига. Двата тима завършиха при резултат 2:2, но под светлините на прожекторите бе новото попълнение в състава на "сините" от Лондон - Жоао Феликс.

Огромният принос на Феликс

Не е тайна, че младият португалец напълно преобрази играта на Челси с пристигането си през януари под наем от Атлетико Мадрид. "Сините" се чувстват много по-спокойни в предни позиции, когато той раздвижва играта там, а неговата скорост и техника се оказва убийствена за съперника, както бе днес и срещу Евертън.

Жоао Феликс не само се отчете с попадение срещу "карамелите", но се превърна в истински кошмар за тяхната защита. Той спечели 4 дуела в предни позиции, спечели два фаула за своя тим и нанесе четири удара. В защитен план той също показа класа, като спечели 100% от своите влизания в противникови футболисти.

Спекулациите за това дали Челси трябва да задържи португалеца за постоянно продължават да растат. Според най-различни информации Атлетико Мадрид ще иска 140 милиона за услугите му, а мнозина вярват, че собственикът на лондонския гранд Тод Боели е готов да ги даде през лятото.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защо феновете на Челси трябва да се радват, че ще играят с Реал Мадрид в Шампионска лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички