"Определено не можех да го правя"! Ашли Коул се сравни с таланта на Манчестър Сити Рико Люис


"Определено не можех да го правя"! Ашли Коул се сравни с таланта на Манчестър Сити Рико Люис
Снимка: Getty Images

791 0

Легендата на Челси - Ашли Коул, похвали сериозно един от най-перспективните надежди в школата на Манчестър Сити Рико Люис. Той отличи неговата гъвкавост, с каквато призна, че самият той не е разполагал на същите години.

Люис взе участие в 18 мача във всички турнири за "гражданите" през сезона до момента, отбелязвайки 1 гол. Той впечатли и в последния мач на "небесносините" във ФА Къп срещу Бърнли, спечелен с 6:0. Младият бранител бе включен на непознатата позиция като дефанзивен халф, но въпреки това, не остави никакви шансове на противниковите състезатели.

Малко преди мача Люис получи повиквателна за младежкия национален отбор на Англия. Именно там треньор е Коул, който се възползва от възможността да похвали възпитаника си.

"Рико показва колко важен е, адаптирайки се на толкова крехка възраст. Може да играе като десен бек, централен защитник, въпреки че е малък, както и като ляв бек. Той премина смело през идеите на Пеп за състава на Ман Сити, адаптира се много добре и виждате как се развива", коментира Коул пред "The Sun" и продължи.

"Аз определено не можех да правя това на същата възраст. Да съм толкова наясно с играта и да го правя с високо качество и концентрация", допълни още той.

Докато Сити се радва на продукцията от своята школа, други се опитват да отнемат една от най-големите звезди на "гражданите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички