Любопитно: Челси ще споделя един стадион със съперник от Висшата лига 4 години?


Любопитно: Челси ще споделя един стадион със съперник от Висшата лига 4 години?
Снимка: Getty Images

2456 0

Медиите в Англия съобщават, че Челси обмисля да построи напълно нов и свръхмодерен стадион на мястото на "Стамфорд Бридж". Твърди се, че тази сериозна стъпка би струвала на ръководството на "сините" изумителните над 2 милиарда паунда.

Ако евентуален подобен проект се осъществи обаче, това означава, че "сините" ще трябва да си намерят нов дом в продължение на поне 4 години.

"Daily Mail" информира, че опциите пред лондончани са стадионът на Фулъм "Крейвън Котич", "Уембли" или "Туикенам Стейдиъм", който към момента е най-голямото съоръжение, използващо се изцяло за ръгби.

От информациите става ясно, че собственикът на Челси - Тод Боули, вече води преговори с този на Фулъм за потенциална сделка между двата клуба за съвместно използване на стадиона на "котиджърс".

Очаква се новият дом на лондончани да бъде завършен до 2030-а година. Специалисти обаче смятат, че подобен срок е дори оптимистичен.

Освен за облика на стадиона си, Челси ще трябва да помисли и за ново меню за феновете. Неотдавна, скандална, полупразна, но скъпа чиния с храна, предлагана на "Стамфорд Бридж", обиколи мрежите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички