Колко победи има Солскяер без отсъждане на дузпа за Манчестър Юнайтед във Висшата лига?


Колко победи има Солскяер без отсъждане на дузпа за Манчестър Юнайтед във Висшата лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

2526 0

Отборът на Манчестър Юнайтед е спечелил само пет мача във Висшата лига без да получат дузпа от назначаването на Оле Гунар Солскяер за треньор през март 2019-а. Наставникът на "дяволите" помогна на тима да подобрят формата си, като Юнайтед се намира в серия от осем мача без поражение във всички турнири.

Един от ключовите фактори за отбора през този сезон са дузпите, като "червените" са получили общо 10 във Висшата лига. Ако не броим победите, до които Юнайтед се е добрал след отсъдена за тях дузпа, то ще видим, че отборът има само пет победи в 36 срещи от Премиър лийг.

Това означава, че "дяволите" имат едва 14% победи без дузпа, като въпросните пет победи са дошли срещу Уотфорд, Брайтън, Нюкасъл, Бърнли и Челси. Трябва да се отбележи, че има мачове като този с Норич, в който "червените" се добраха до две дузпи, но и двете бяха спасени от Тим Крул и въпреки това победата бе за хората на Солскяер.

Дузпите са част от играта, а Оле Гунар Солскяер си ги обяснява с това, че неговите нападатели са по-бързи и по-технични. Не може да се отрече обаче, че 11-метровите наказателни удари играят сериозна роля за победите на норвежкия специалист на "Олд Трафорд". 

Междувременно Манчестър Юнайтед пропусна да се доближи на една точка от топ 4, след като Давид Де Хеа допусна ужасяваща грешка (видео), а неговите съотборници не съумяха да направят достатъчно в атака, за да пречупят Евертън (повече за срещата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички