Кой ще стане Голмайстор №1 в английската Висша лига? Двама в свиреп дуел за върха, а трети ще чака чудо!


Кой ще стане Голмайстор №1 в английската Висша лига? Двама в свиреп дуел за върха, а трети ще чака чудо!
Снимка: GettyImages

1866 0

Съвсем малко остана до края на сезон 2021/22 в английския футбол - първенството приключва на 22 май, а отборите имат да изиграят по още 2 - 3 мача. Три са големите въпросителни на този етап - кой ще стане шампион, кой ще е третият отбор, който ще изпадне (освен Норич и Уотфорд) и кой ще финишира на четвъртото място (Тотнъм или Арсенал).

Но има и един друг любопитен казус, който засяга индивидуалното, а не колективното представяне - кой ще стане Голмайстор №1 на сезона? Макар и Кевин де Бройне да вкара четири гола на Уулвс вчера (11 май), той е на четвърто място във временното подреждане в тази класация със своите 15 попадения през кампанията. Челната тройка е съставена от футболисти на Ливърпул, Тотнъм и Манчестър Юнайтед, а този на мърсисайдци изглежда с най-големи шансове да грабне приза.

Топ 3:

1. Мохамед Салах - 22 гола

2. Хюн Мин Сон - 20 гола

3. Кристиано Роналдо - 18 гола

КАКВО ПРЕДСТОИ ЗА ТРИМАТА?

В най-незавидна позиция за атака на върха е португалецът, тъй като "червените дяволи" са единственият отбор, който вече е изиграл 37 мача и му остава само още един. Той ще се състои на 22 май и тогава играчите на Ралф Рангник ще гостуват на Кристъл Палас. CR7 трябва да отбележи поне 5 гола в тази среща, за да има шанс да стане реализатор №1.

Голаджията на Тотнъм има още три възможности да задмине Мохамед Салах - в домакинството на Арсенал, в домакинството на Бърнли или при гостуването на Норич в последния кръг. В момента кореецът се намира в добра серия, след като вкара два гола на Лестър и един на Ливърпул в последните два двубоя на "шпорите".

Египтянинът в състава на Юрген Клоп има приличен аванс пред Сон от две попадения, който ще има възможността да увеличи при гостуването на Саутхемптън или при домакинството на Уулвс от последния кръг. Ливърпул ще играе и финал за ФА Къп срещу Челси на 14 май, но попаденията в този турнир не влизат в конкретната класация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички