Беззъб Евертън продължава да трепери, Джейми Варди разби последния Норич


Беззъб Евертън продължава да трепери, Джейми Варди разби последния Норич
Снимка: GettyImages

2205 0

Джейми Варди и компания разбиха с 3:0 последния Норич, докато Евертън на Франк Лампард не убеди, че иска да остане във Висшата лига и след 0:0 с Уотфорд продължава да трепери за мястото си в елита.

Резултата с голяма доза късмет за Лестър откри Джейми Варди (54'). След сравнително слаб удар на англичанина топката рикошира в крак на противников футболист и прехвърли Ангъс Гън.

8 минути по-късно (62') английският нападател удвои резултата, след като остана очи в очи в Гън. Класическото 3:0 оформи Джеймс Мадисън с удар в опразнената от излезлия на първа греда Гън.

Евертън от своя страна не убеди с изявите си и записа нулево равенство с вече изпадналия Уотфорд. Разочароващото представяне на "карамелите" поставя на тръни привържениците на отбора. 

Евертън - Уотфорд:

Първите 45 минути от срещата бяха равностойни с няколко опити за удар към двете врати, но без точен такъв.

Двата отбора пробваха няколко заучени положения и опити за пробиви, но така и не намериха пътя към вратата. Важността на мача не отговаряше на качеството на играта през първото полувреме.

Вторите 45 също започнаха по подобие на първите - с бавна и несигурна игра. В 52-ата минута обаче дойде първото опасно положение в двубоя. Ричарлисон отправи мощен удар, който с помощта на рикошет от крака на противников бранител, крайно затрудни Бен Фостър. Стражът обаче извади брилянтен рефлекс и спаси тима си.

Това бе и всичко интересно от срещата. Двата отбора не се победиха, което означава, че в следващите 3 мача Евертън и неговите фенове ще бъдат поставени на тръни, след като спасяването от изпадане е несигурно.

Лестър - Норич:

Мачът започна изцяло под диктовката на домакините. Още в първата минута пред Лестър се откри възможност да открие резултата, но завършващия пас на Джейми Варди бе твърде слаб. 

В 13-ата минута дойде най-чистото положение в през полувремето за "лисиците". Ангъс Гън обаче предотврати поредния опит да бъде преодолян с прекрасно двойно спасяване след удар на Варди и последвал такъв на Мадисън.

Само две минути по-късно двойно спасяване се наложи да направи и Каспър Шмайхел. Той напусна вратарското поле, за да неутрализира Спрингет и веднага след това да парира удара на Теему Пуки. 

Резултатът бе открит в 54-ата минута от Джейми Варди. Английският нападател нахлу в наказателното поле на Норич и отправи сравнително слаб удар. Топката обаче рикошира в крака на противников състезател, прехвърляйки Ангъс Гън.

Само 8 минути бяха нужни на англичанина да се разпише за втори път. В 62-ата минута Варди бе изведен зад гърба на всички защитници и оставайки очи в очи с вратаря на Норич удвои преднината на своя Лестър.

Класическия резултат оформи Мадисън в 70-ата минута, който на опразнената врата от точката за изпълнение на наказателни удари отбеляза 9-ия си гол във Висшата лига през сезона.

Лестър остава в средата на таблицата без шанс за участие в евротурнирите, но и далеч от зоната на изпадащите. Беззъбието на Евертън срещу сигурния изпадащ Уотфорд оставя феновете на "карамелите" на тръни. На възпитаниците на Франк Лампард предстои никак леката задача да измъкнат точки на Брентфорд, Кристъл Палас и Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички