Кой е Харви? Синът на легенда на Манчестър Юнайтед, който ще бродира с Лео Меси в САЩ


Кой е Харви? Синът на легенда на Манчестър Юнайтед, който ще бродира с Лео Меси в САЩ
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

3769 0

Синът на легендата на Манчестър Юнайтед Фил Невил - Харви, ще има рядката и изключителна възможност да споделя един терен и една съблекалня с един от най-великите футболисти в историята Лео Меси.

Неочакван ход

Легендарният аржентинец изненада всички, взимайки решение да подпише с неособено претенциозния американски Интер Маями. Той отхвърли офертата на Барселона и рекордна такава на саудитския Ал-Хилал, за да се присъедини към елита на САЩ.

Там негов наставник щеше бъде самият Фил Невил, който наложи в редиците си и своя син. 20-годишният Харви е част от тима от 2021-ва година, но баща му се раздели с клуба преди дни.

Кой е Харви Невил?

Перспективният десен бек е възпитаник на академията на Манчестър Юнайтед. Впоследствие преминава през школите на Манчестър Сити и Валенсия, за да се озове в дубъла на Интер Маями. През изминалата година си извоюва място в представителния тим, с който записва 14 срещи.

Получава повиквателни за юношеските формации на националния отбор на Ирландия, с чийто екип обаче към момента не се радва на особено чести изяви.

Съдбата от своя страна му дава възможността да влезе в полезрението на повече футболни специалисти, партнирайки си с Лео Меси, който ще се присъедини към клуба след изтичането на договора си с ПСЖ на 30-и юни.

Междувременно световният шампион от Катар обяви дали ще играе и на следващия Мондиал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички