Мбапе защити Лео Меси: Той не получи уважението, което заслужава във Франция


Мбапе защити Лео Меси: Той не получи уважението, което заслужава във Франция
Снимка: GettyImages

5709 0

Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе защити доскорошния си съотборник Лионел Меси, като според него аржентинецът не е получил нужното уважение във Франция. Меси прекара 2 години на "Парк де Пренс", като при напускането си обяви, че не се е чувствал щастлив в Париж.

Мбапе застана твърдо зад Меси

"Не разбирам съвсем защо толкова много хора бяха облекчени, че го няма. Той не получи уважението, което заслужаваше във Франция. Срамно е, но се случи. Трябва да направим необходимото, за да го заменим. Той е един от най-добрите играчи в историята на футбола", каза Мбапе за Лео Меси и преминаването му от ПСЖ в МЛС Интер Маями. Според него няма как да е добра новина, когато някой като Меси напусне.

Футболистът имаше огромни пререкания с привържениците на парижани в заключителния етап от сезона. Той многократно бе подканван да напусне от тях, а името му бе освирквано по време на всеки един от пролетните домакински двубои на тима.

Случаите на расизъм на терена

Френският национал сподели мнението си за това как футболистите трябва да действат при на расизъм във футбола: "Трябва да започнем да напускаме терена, когато се случат расистки инциденти. Жалбите не са достатъчни. С Винисиус беше страхотно да видя как бразилската федерация излезе да го защити". Вече стана ясно, че Испания и Бразилия дори ще играят контрола в защита на Винисиус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички