"Като Роналдо е": Тайната зад невероятната форма на звезда на Ливърпул


"Като Роналдо е": Тайната зад невероятната форма на звезда на Ливърпул
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

5479 0

Кристиано Роналдо е един от най-атлетичните футболисти в света, а неговата физическа форма е била многократно дискутирана от фенове и анализатори. Дори на 36 години португалецът изглежда в перфектно състояние, а тялото му по нищо не издава, че е към края на кариерата си.

Роналдо обаче не е единственият футболист, който се поддържа в толкова завидно добра форма. Такъв играч е и полузащитникът на Ливърпул Джеймс Милнър, който също е на 36 години, но за него се говори много по-рядко. Англичанинът обаче изумява с физиката си и дори е сравняван с Роналдо.

Бившият физиотерапевт на Манчестър Сити Пол Уебстър, който работи с Милнър по време на съвместния им престой на "Етихад", сравнява халфа именно с Роналдо. Заради начина на хранене, тренировките, възстановяването и грижата за тялото.

"Милнър е като Роналдо. Никога не съм работил с Роналдо, но знам хора, които са. Всичко се свежда до малките детайли, които се правят, а те обръщат повече внимание на малките детайли. Тук говорим за всичко. Като започнем от пиенето - Джеймс не докосва алкохол. Храната - внимателно следи колко и какво яде", заяви Уебстър.

"Поставя си цели - иска да бъде по-здрав и по-добре физически с всеки месец. Цялостната му нагласа и вътрешната дисциплина... За мен не е изненада, че все още играе. Ще продължи още няколко години", добави още Уебстър по адрес на Милнър.

"Гледах Милнър срещу Челси и вероятно бе един от най-добре подготвените физически футболисти на терена. Той изглежда млад, изглежда здрав, вероятно има 8% мазнини в тялото или някакъв друг налудничав процент", категоричен е Уебстър.

Като малък Джеймс Милнър е имал забрана от баща си да носи червени дрехи (любопитната история четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички