Ливърпул разгроми Уулвс на "Анфийлд" при завръщането на феновете


Ливърпул разгроми Уулвс на "Анфийлд" при завръщането на феновете
Снимка: Getty Images/Guliver

4254 0

Английският шампион Ливърпул разгроме Уулвърхемптън с 4:0 като домакин в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. За пръв път от месец март насам "Анфийлд" прие привърженици в легендарната си трибуна "Коп", които вдъхновиха любимците си за изключителна игра и голово шоу срещу претенциозния отбор на Нуно Еспирито Санто.

Мърсисайдци показаха търпение при разиграването на топката и постепенно пречупиха своя съперник, възползвайки се от създадените си положения в атака. Мохамед Салах изведе "червените" напред в средата на първото полувреме след грешка на юношата на Ливърпул Конър Коуди. В края на частта пък именно Коуди изработи дузпа за Уулвс, но след намесата на ВАР бе установено, че бранителят е симулирал, а дузпата - отменена.

През второто полувреме се разписаха още Жоржиньо Вайналдум и Жоел Матип, а автогол си отбеляза Нелсон Семедо. Трент Александър-Арнолд влезе като резерва и бе с основен принос за последния гол, а 20-на минути за игра получи и Диого Жота, който се изправи срещу бившия си клуб. На трибуните бе и възстановяващият се от тежка контузия Върджил ван Дайк, който получи специален поздрав от Вайналдум при гола.

С победата Ливърпул се подрежда на второ място в класирането - с равен брой точки (24) с лидера Тотнъм, който спечели дербито с Арсенал и е с по-добра голова разлика. Трети е Челси с 22 пункта, а четвърти - Лестър, с 21. Уулвс е на 10-а позиция със 17 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути Ливърпул търпеливо разиграваше топката и опитваше да пробие добре комбинираната отбрана на Уулвс. "Вълците" пък чакаха своите шансове на контраатаки. Едва в 24-ата минута дойде първото по-сериозно голово положение за Ливърпул и то се превърна в гол. Джордан Хендерсън опита високо подаване зад отбраната на гостите, Конър Коуди направи грешка, а Салах се възползва, за да се разпише - 1:0!

В следващите минути Ливърпул контролираше играта и не позволи на своя съперник да организира опасни атаки към вратата на младия страж Каоимин Келъхър. В самия край на първата част обаче Уулвс се пребори за дузпа, след като съдията видя нарушение на Садио Мане срещу Конър Коуди. След преразглеждане от ВАР обаче бе установено, че няма контакт между сенегалеца и бившия футболист на Ливърпул, а дузпата бе отменена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През второто полувреме Ливърпул продължи да налага темпото на игра, докато Нуно Еспирито Санто прати Адама Траоре на левия фланг, за да изпита уменията и на младия Неко Уилямс, който си изкара жълт картон през първата част. В 58' Джордан Хендерсън отново направи великолепен дълъг пас, който бе овладян от Жоржиньо Вайналдум. Нидерландецът бе подкрепен от Салах и Мане, но предпочете сам да завърши и вкара чудесен гол, който посвети на Ван Дайк - 2:0!

В средата на второто полувреме Ливърпул затвори мача с трети гол. След късо изпълнение на корнер Мохамед Салах центрира перфектно в наказателното поле, за да остави на Матип единствено да отклони топката с глава от три метра дистанция до голлинията - 3:0! След гола Трент Александър-Арнолд се завърна в игра, заменяйки Неко Уилямс. Малко по-късно Диого Жота пък се изправи срещу бившия си клуб, след като влезе на мястото на Роберто Фирмино.

В 78-ата минута настроението в играта на домакините доведе и до четвърто попадение. След постепенна атака Трент Александър-Арнолд овладя и внезапно изостри действията, като предостави фантастично подаване в наказателното поле. В опитите си да попречи на Мане да играе с топката, Нелсон Семедо си отбеляза автогол - 4:0!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Келъхър, Неко Уилямс, Матип, Фабиньо, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Джоунс, Мане, Салах, Фирмино

Уулвс: Патрисио, Дендонкер, Коуди, Боли, Марсал, Невеш, Моутиньо, Семедо, Траоре, Нето, Поденс

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

През седмицата Ливърпул спечели групата си в Шампионска лига и се класира за 1/8-финалите, а сега мърсисайдци ще премерят сили с коравия отбор на Уулвърхемптън в мач от английския шампионат. "Червените" разполагат с 21 пункта след 10 изиграни срещи и се намират в челните позиции.

Преди срещата Юрген Клоп съобщи, че Трент Александър-Арнолд и Наби Кейта са готови да се завърнат в игра и може да се появят още в този мач. Освен тях няколко футболисти също са под въпрос за този мач: Анди Робъртсън, Джордан Хендерсън, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джердан Шакири и Джеймс Милнър.

Трайно контузени в лагера на Ливърпул остават Върджил ван Дайк, Джо Гомес, Алисон Бекер и Тиаго Алкантара. В днешния мач Диого Жота може да се изправи срещу бившия си клуб, с който се раздели през лятото за около 40 милиона паунда. Уулс са без контузените Раул Хименес и Джони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички