Клоп за Ливърпул: Това е мястото, където трябва да бъда, не знам дали ще спечелим нещо


Клоп за Ливърпул: Това е мястото, където трябва да бъда, не знам дали ще спечелим нещо
Снимка: Getty Images

2820 0

Юрген Клоп говори преди поредния двубой от Висшата лига, като този път задачата му е да изведе мърсисайдци срещу Нюкасъл. Английските медии определят наставника като "много щастлив човек, предвид напрежението, което се събира от преследването на исторически 4 трофея". Германецът излезе пред медиите за да отговори на куп въпроси относно бъдещето му начело на Ливърпул, предстоящите срещи, както и какво се случва със звездите на клуба. 

"В този момент знам, че това е мястото, където трябва да бъда. Този клуб предлага големи възможности, а ние заедно продължаваме да градим и да се развиваме. Искаме да се опитаме да направим този клуб успешен възможно най-дълго, ако не и завинаги. Това не означава, че ще бъда тук завинаги, разбира се. Чувстваме се така, сякаш сме в средата на нещо, а не в края. Когато човек е в средата, иска да стигне до края, а ние се надяваме там да бъде слънчево", категоричен бе мениджърът.

 

"Преподписахме договорите си по-рано, което е добре за трансферните прозорци. Не можем да гарантираме успех, но можем да гарантираме стабилност, която в тези трудни времена е голям фактор, който трябва да гарантираме".

Мениджърът беше попитан и за ситуацията при Салах и Мане, които скоро трябва да решават за бъдещето си: "Мисля, че това е въпрос, който трябва да зададете на момчетата. Връзката ми и с двамата играчи е страхотна. Това е добра новина за всички, но не мисля, че ще бъде решаващ фактор. Всички, които искат да бъдат тук, вече знаят какво могат да очакват".

Клоп категорично заяви, че се радва какъв шанс има отборът му, след като "10 години е мечтал за това":

"Не се страхуваме от големите изпитания, пред които сме изправени. Стремим се към всички възможности, които можем да постигнем. Чакахме 10 години, но трябва да го направим сега. Нека се насладим на пътуването. Не знаем дали ще спечелим нещо, но ще се борим до последно. Последните две години бяха наистина трудни, защото коронавирусът доминираше в живота ни, заради това сега трябва да ценим тези моменти".

Роберто Фирмино ще пропусне мача с Нюкасъл, след като бразилецът все още не се е върнал към тренировки. "Той не е сериозно контузен, но възстановяването му отнема повече време, отколкото очаквахме", съобщи германецът. Под съмнения са и младоците Костас Цимикас и Къртис Джоунс. Гъркът проведе тренировка във вчерашния ден, докато Джоунс все още не тренира.

Именно за гръцкият национал се появиха информации, че ще подсили един от европейските грандове!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички