Ювентус ще пробва да заздрави защитата с Костас Цимикас, гъркът е на път да влезе в историята


Ювентус ще пробва да заздрави защитата с Костас Цимикас, гъркът е на път да влезе в историята
Снимка: Guliver/GettyImages

1830 0

Италианският колос Ювентус продължава офанзивата си за нови играчи, след като отново няма да успее да се пребори за Скудетото. След като се появиха информации за интерес на "бианконерите" към Анхел Ди Мария, гръцката Gazzetta съобщава, че тимът се е прицелил към една от изгряващите звезди на Ливърпул и гръцкия национален отбор - Костас Цимикас.        25-годишният гръцки национал записва все повече минути във Висшата лига под ръководството на Юрген Клоп, като числата доказват тезата, че немският специалист му има пълно доверие по левия край на защитата. 

Гръцката преса се позовава на италианската медия Juve Dipendenza, която подчерта, че гръцкото име става все по-разпознаваемо за европейските грандове, но именно "старата госпожа" проявява най-голям интерес към бека. Скаутите на торинци следят изявите на младока от доста време насам и не е изключено от клуба да извадят 13 милиона евро през това време. Те биха били напълно достатъчни за мърсисайдци, а така Алегри ще намери помощник на Пелегрини в защитата. 

Цимикас може да влезе в гръцкия спортен "фолклор" още в следващия месец, когато има възможността да се превърне в първия грък, ставал шампион в някой от европейските клубни турнири. В същото време той коментира пред медиите, че "тимът е готов да даде всичко, за да вземе всичко". Но за да стане част от историята, първо Ливърпул ще трябва да елиминира Виляреал на полуфиналите, а след това и да победи някой измежду Манчестър Сити или Реал Мадрид на финала в Париж в края на месец май.

Ето какви условия постави на Ювентус звезда на Челси

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички