Клоп с шокиращо признание за провала на Ливърпул за триумф с куадрупъла


Клоп с шокиращо признание за провала на Ливърпул за триумф с куадрупъла
Снимка: Getty Images

6442 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че му е отнело един ден, за да забрави провала на „мърсисайдци“ в стремежа и да триумфират с куадрупъл миналия сезон. „Червените“ от „Анфийлд“ бяха на два мача от футболно безсмъртие, но останаха на точка от Манчестър Сити в борбата за шампионската във Висшата лига в последния ден от кампанията, а след това отстъпиха на Реал Мадрид с 0:1 във финала на Шампионската лига.

Ливърпул приключи кампанията с два трофея. Отборът триумфира в надпреварите за Купата на Лигата и ФА Къп в невероятния си сезон.

Но наставникът на мърсисайдци не тъгувал дълго, като 24 часа по-късно погледите му вече били насочени към предстоящата кампания. Германецът има ранен шанс да вземе частичен реванш срещу Сити за Къмюнити Шийлд в събота на „Кинг Пауър Стейдиъм“.

Отне ми един ден и след това беше парадът в Ливърпул и бях окей с всичко. Знаехме, очевидно, че бяхме близо. Когато нямаш късмет в някои моменти, се случват такива неща. Това е спортът и ние приемаме правилата. Една точка повече е достатъчна след 38 кръга, и един гол повече е достатъчен във футболен мач. Приемаме и това, така че не ми отне дълго време“, коментира Клоп.

Какво беше моето заключение за миналия сезон? Не мисля, че има много смисъл да разсъждавам по този начин. Играхме на невероятно високо ниво, бяхме постоянни, играхме добър футбол – не винаги, но много често. Борихме се усилено. Това са всички неща, които трябва да направим отново“, продължи той.

 Садио Мане се присъедини към Байерн Мюнхен след края на сезона след шест успешни сезона на „Анфийлд“, в които спечели Висшата лига и Шампионската лига, отбелязвайки 120 гола в 269 мача. Загубата на сенегалеца е голям удар за „червените“, но Клоп запълни тази празнина с привличането на уругвайския нападател Дарвин Нунес от Бенфика, и мениджърът очаква Ливърпул да направи гладък преход към новата ера.

Разбира се, че имахме лека промяна в нашия отбор. Загубихме Садио, който беше титуляр в продължение на шест години. Но винаги е така. Не можем да бъдем завинаги заедно. Трябва да направим промени и когато Садио дойде при нас и каза, че иска ново предизвикателство, защото беше достатъчно рано (в края на сезона), ние приехме това. Така че разполагахме с време да се подготвим за тази ситуация и точно това и направихме. И сега трябва отново да намерим колективния дух. Това е също напълно нормално“, каза още германецът.

А ето какви са последните лоши новини за Клоп и Ливърпул.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички