Клоп посочи какъв е проблемът на Ливърпул и отсече: Харесва ми това предизвикателство!


Клоп посочи какъв е проблемът на Ливърпул и отсече: Харесва ми това предизвикателство!
Снимка: Getty Images

1959 0

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп не се притеснява за загубените точки в първите три мача от началото на сезона във Висшата лига, в които мърсисайдци взеха едва две точки от възможни девет. Германецът обаче вижда проблем с допускането на попадения, който трябва да се разреши.

"Отнасяме се с уважение към резултата от мача с Манчестър Юнайтед. Имахме шансове и те ги блокираха по всички начини, по които можеха. Ситуацията не е такава, каквато искахме да бъде, но това е предизвикателство и то ми харесва", каза Клоп на пресконференцията преди мача с Борнемут.

Проблемът на Ливърпул са "сухите мрежи"

"Трябва да подобрим някои неща. Можем незабавно да се подобрим по отношение на усилията, които полагаме. Ако досега сме били на 95%, трябва да бъдем на 100%. Нещата, които постигнахме досега, никога не са били лесни, така че никой не трябва да очаква, че ще е лесно и сега.

Трябва да дадем шанс на Алисон да запише чиста мрежа. Той обаче не може да го направи сам, така че трябва да се защитаваме по-добре. След това трябва и да атакуваме по-добре. Всеки е отговорен за всяка част от играта", добави още Клоп.

Клоп за контузените и трансферите

По отношение на контузените, Клоп каза, че никой от тях не е готов да се завърне този уикенд. Те обаче се очаква скоро да подновят тренировки. Що се отнася до потенциалните входящи трансфери на Ливърпул, Клоп каза: "Работим постоянно в тази посока. Понякога цената е прекалено висока, понякога на разположение е не точният играч. Не знам дали нещо ще се случи, или не."

"Ако някой иска, може да се притеснява за точките, но аз не виждам смисъл. Този отбор показа невероятно високо ниво през последните няколко години. Той печели много често, но ние не го приемаме за даденост. Трябва да работим здраво за всяка победа. Твърде рано е да обявим сезона за приключил. Никой не знае какво можем да постигнем през тази кампания. Има много точки за печелене, но трябва да започнем да го правим", завърши Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички